IZBORNIK HOME FORUM ACCESS EXCEL WORD KAZALO  
   
HOME
OUTLOOK 2003
1 Sadržaj tema
2 Pokretanje Outlooka
3 Radni prozor
4 Kreiranje accounta
5 Kalendar
6 Kontakti i zadaci
7 Postupak pisanja i slanja poruke
7a Automatsko prosljeđivanje poruke
7b e-mail editor
8 Primanje novih poruka
8a Više e-mail računa i razvrstavanje - POP3
9 Pažnja - VIRUS !!!
10 e-mail BONTON
11 GMAIL i Outlook
12 BACKUP poruka
13 Automatsko dodavanje potpisa i LOGO u poruku
14 Spam ili Junk Mail
15 Set Clickable URL
16 Zlonamjerene datoteke u emailu
   
OUTLOOK 2007
1 Veličina Otulook.pst
2 ADD-INS u MS Outlook
3 Password u Outlook 2007
4 Odblokirati e-mail adresu
5 Export User Account
6 Signatures u Outlooku 2007
7 Slanje više od 100 e-mail
8 Arhiva poruka u Outlook 2007
9 Primajte poruke na 2 računala
10 Kreiranje pravila za SPAM
11 Clickable URL in Outlook
   
 
AutoCAD tutoriali
   

MICROSOFT OUTLOOK 2003 - za početnike

MISCROSOFT OUTLOOK 2003
9. Pažnja moguć VIRUS !


U attachmentu (privitku) može biti virus !!!

Ovo upozorenje shvatite kao VAŽNO. Kada primite e-mail poruku sa Privitkom (Attachmentom) dobro razmislite prije nego je pročitate, i otvorite datoteku ili sliku u poruci ili pak posjetite link koji se nalazi u poruci.

  • Eventualnu odgovornost za zarazu VIRUSOM snosite osobno Vi sami otvaranjem privitaka e-mail poruke ili posjećivanjem linkova u poruci, ako nemate instaliran antivirusni program.
  • U današnjem elektroničkom komuniciranju sve više ima zlonamjernih ljudi koji žele naštetiti drugima ili jednostavno "spamirati" ostale korisnike interneta svojim ili inim reklamama.
  • Kao prvo pogledajte tko je osoba koja Vam šalje e-mail poruku i ako je Vama nepoznata a i nemate interesa za poruku koju vidite u subjektu ili sam tekst poruke obrišite je odmah.
  • Postoji i mogućnost da primite poruku od poznate osobe ali bez njenog znanja, a da poruka sadrži virus. Stoga pristupajte i takvim porukama pažljivo.
  • Nikada ne posjećujte linkove u porukama od Vama nepoznate osobe (a i od poznate ako ne znate o čemu se radi, prvo provjerite tj. kontaktirajte dotičnu ososbu).
  • Također nemojte (iz neprovjerenih izvora) pokretati datoteke u e-mail poruci koje su izvršne (one koje imaju nastavak *.exe, *.com. *.swf, *.bat *.vbs ..)
  • Jedna od mogućih opasnosti su i datoteke koje su pisane u Wordu (*.doc ili *.docx) i Excelu (*.xls ili xlsx) ako sadrže Makronaredbe (Macro).
  • Mišljenja sam da niti jedna osoba ne bi smjela "izaći" na internet ili komunicirati elektroničkom poštom ako nema instaliran ANTIVIRUSNI program na računalu koje koristi.

U koliko sumnjate na neku e-mail poruku da sadrži virus ili kontinuirano dobivate sličnu poruku ili sličnog sadržaja tada blokirajte ime pošiljatelja, subject ili dio teksta (text body). Kako blokirati u Outlooku 2007 pošiljatelja i slično pogledajte na slici ispod. Također pogledajte temu o virusu Anna.

Blokiranje e-mail poruke  koja sadrži virus from Anna i My new photo

SPRIJEČITE VIRUS DA SE SAM POŠALJE E-MAILOM!

Ako želite spriječiti da eventualno neki od virusa sam pošalje e-mail sa vašeg računala i eventualno se proširi dalje, tada pogledajte savjet na temi
Kako spriječiti virus da se sam šalje na sve adrese iz e-mail programa

Jedan od antivirusnih programa  (free - besplatno korištenje) je AVG kojeg osobno koristim a to možete vidjeti i na slici ispod. Još jedan od popularnih besplatnih antivirusnih programa je i AVAST.
 Ova web stranica koristi COOKIES - COPYRIGHT - 2006 - 2021 - IvanC - ic.ims.hr