IZBORNIK HOME FORUM ACCESS EXCEL WORD KAZALO

HOME

   
1 Uvod
2 Pokretanje Front Page 2003
3 Izgled radnog prozora
4 Tekstualni izbornici
5 Alatne trake
6 Pripreme za izradu
7 Kreiranje prve stranice
8 Umetanje tablica i raspored
9 Oblikovanje tablica i stranice
10 Umetanje logotipa i slika
11 Umetanje linkova
12 Umetanje INLINE-frame
13 Umetanje Bookmarka
14 Kreiranje stranice bez Inline Frame
15 Kreiranje pomoću čarobnjaka
16 Upload na server
17 Iskoristite Photoshop
18 Što je CSS ?
19 Video prezentacija izrade web stranice
20 Kružni rotator bannera
   
 MICROSOFT Front Page 2003

17. Iskoristite Photoshop


Možda ni ne znate da pomoću programa Adobe Photoshop možete izraditi web stranicu ili foto-galeriju u obliku web stranice.

Što je važno ?

Važno je da napravite u programu grafički dizajn izgleda vaše web stranice a potom izrežete sliku i tako kreirate pomoću Photoshopa dijelove web stranice. Nakon rezanja slike u nekom od programa ( Front Page 2003, Dreamviewer ) dotjerate linkove i ostale potrebne efekte na web stranici.

Evo primjera koji možete skinuti ( downloadati ) OVDJE.

Što sam uradio ?

Iskoristio sam jedan template ( predložak ) i malo ga grafički uredio. Isjekao ga na dijelove ( slices ) pomoću alata u photoshopu a potom snimio kao HTML stranicu sa slikama. Dobio sam gotovu web stranicu koju samo moram doraditi. Linkovi koje vidite su u stvari slike, a te slike sam linkao na stranice itd....

Skinite i otvorite ovu datoteku u Photoshopu u PSD formatu i probajte se poigrati s njome.

Nadalje ovisi o vašoj kreativnost i doradi ove gotove web stranice u Photoshopu a naravno i iskustvu rada na web stranici. Polako, ni ja nisam u početku znao ( a ne znam ni danas sve ) :-)

Evo kako izgleda nedorađena web stranica u browseru.

Naravno sada je treba doraditi i oblikovati tablice/ćelije ( postaviti maximalne vrijednosti za širine i visine itd... ) sve je stvar iskustva.

Samo jedna mala napomena. Ako radite web stranicu a želite da je vide i posjetitelji koji još koriste rezoluciju 800x600 ( što je po meni zastarjelo i stvar prošlost ) morate postaviti maksimalnu širinu stranice za pregleda na cca 770-790 pixela. Dakle to je onaj cjelokupni vidljivi dio stranice. ( u tom slučaju ako imate postavljenu rezoluciju 1024x768 na svom monitoru vidjet ćete web stranicu kao na slici ).

Ova web stranica koristi COOKIES - COPYRIGHT 2008 - 2021 - IvanC - ic.ims.hr