IZBORNIK HOME FORUM ACCESS EXCEL WORD KAZALO

HOME

   
1 Uvod
2 Pokretanje Front Page 2003
3 Izgled radnog prozora
4 Tekstualni izbornici
5 Alatne trake
6 Pripreme za izradu
7 Kreiranje prve stranice
8 Umetanje tablica i raspored
9 Oblikovanje tablica i stranice
10 Umetanje logotipa i slika
11 Umetanje linkova
12 Umetanje INLINE-frame
13 Umetanje Bookmarka
14 Kreiranje stranice bez Inline Frame
15 Kreiranje pomoću čarobnjaka
16 Upload na server
17 Iskoristite Photoshop
18 Što je CSS ?
19 Video prezentacija izrade web stranice
20 Kružni rotator bannera
   
 MICROSOFT Front Page 2003

15. Kreiranje pomoću čarobnjaka ( wizarda )


U koliko radite web stranicu pomoću čarobnjaka i želite koristiti prednosti opcije Front Page Servera, tada krenite sa izradom web stranice koja u sebi sadrži template  ( predloške )i mogućnosti koje ručno ne možete izraditi.

Dakle , na novo-otvorenom prozoru Front Page  2003 kliknite na gumb "Create a new normal page" i odaberite opcijuod ponuđenih.

Na gornjoj slici vidimo da imamo 4 zone. Kako ih možemo zamisliti. Gornja zona neka bude Header ( banner ) lijeva zona neka bude za linkove, donja zona neka bude Footer u koji ćemo upisati naziv webmastera i Copyright za sva autorska prava. U središnjoj zoni neka bude promjenjivi sadržaj. I tako imamo predložak koji prilagodimo prema svojim potrebama.

DRUGI NAČIN je korištenje čarobnjaka ( wizarda ) pomoću kojega možemo kompletirati funkcionalan web site sa mogućnošću brze izmjene.

Nakon toga generira nam se sav kompletan web site sa svim potrebnim elementima. Na nama je da ih izmijenimo.

Nakon toga možemo umetati slike po želji i kreirati linkove. Promjena na jednom mjestu odražava se na sve stranice koje su uključene u kompletan web site. Za sve ostalo prepuštam Vama da proučite sami ili potražite neku e-book na internetu vezanu uz step-by-step Front Page. Ovaj tutorial bio bi prevelik kada bi sve korake prezentirao ( ipak je ovo tutorial za početnike sa osnovnim koracima )

Ovisno o template  ( predlošku ) koji ste odabrali imat ćete određen broj stranica za korigiranje. No to prepuštam Vama za proučavanje. Vodite računa da u ovom slučaju morate znati bar malo engleski jezik ( u razumijevanju ).

Za pogledati primjer skinite ( downloadajte ) ovu ZIP datoteku i pokrenite index.html, a uz to možete je otvoriti u Front Page-u 2003.

Ova web stranica koristi COOKIES - COPYRIGHT 2008 - 2021 - IvanC - ic.ims.hr