IZBORNIK HOME FORUM ACCESS EXCEL WORD KAZALO

HOME

   
1 Uvod
2 Pokretanje Front Page 2003
3 Izgled radnog prozora
4 Tekstualni izbornici
5 Alatne trake
6 Pripreme za izradu
7 Kreiranje prve stranice
8 Umetanje tablica i raspored
9 Oblikovanje tablica i stranice
10 Umetanje logotipa i slika
11 Umetanje linkova
12 Umetanje INLINE-frame
13 Umetanje Bookmarka
14 Kreiranje stranice bez Inline Frame
15 Kreiranje pomoću čarobnjaka
16 Upload na server
17 Iskoristite Photoshop
18 Što je CSS ?
19 Video prezentacija izrade web stranice
20 Kružni rotator bannera
   
 MICROSOFT Front Page 2003

14. Kreiranje stranice bez Inline Frame-a


Ako želite kreirati web stranice bez Inline Frame-a skoro iste korake poduzimate kao i u linku br. 13 ali ne formirate Inline Frame.
Napominjem da je izrada web stranice bez Inline Frame-a puno teža za održavanje. Ako morate promijeniti jedna od linkova to ćete morati izvršiti na svakoj stranici koja je uključena u web site a na kojoj su identični linkovi. To zna biti frustrirajuće pa za to pazite! dobro isplanirajte svoju web stranicu.

Dakle krećemo sa prvom stranicom koja ima naziv index.html i na njoj se nalaze linkovi prema ostalim stranicama a na ostalim stranicama rađeno je prema istom principu ( tako su rađene sve stranice na ic.ims.hr ). Pitate se zašto ? pa zato što nemam namjeru ništa mijenjati od onoga što sam napravio i tu je priči kraj.

kako izgleda prva stranica, pogledajte sliku ispod.

Dakle na slici gore uočite da je link HOME linkan na stranicu index.html

Slijedeći link je Vijest 1 i mi za sada nemamo izrađenu stranicu na kojoj se nalazi tekst za Vijest 1. Nije bitno, mi možemo napraviti link iako nismo izradili stranicu. Kako ? Pratite slijedeći tekst i slike.

Sve isto ponovite za linkove VIJEST 2 i VIJEST 3.

Što sam uradio ?

Jednostavno sam na jednoj web stranici ( index.html ) definirao sve linkove ( koje sam opet dobro isplanirao ) jer svaka ispravka košta živaca i novog truda.

Nakon definiranja linkova stranicu koju sam imenovao index.html zadržavam kao početnu ( HOME ) i na njoj  u dijelu promjenjivog sadržaja poželim dobrodošlicu posjetiteljima ili slično.

Nakon definiranja stranice index.html jednostavno idem kreirati drugu, treću i četvrtu stranicu, već prema broju linkova koje sam odredio.

Dakle, konkretno otvorim index.html koji snimim a potom idem na "Save As" i snimim pod nazivom vijest1.html.
Što sam time dobio. Dobio sam to da imam sve linkove na stranici koji su definirani a meni samo preostaje da obrišem promjenjivi dio sadržaja i upišem novi ( za VIJEST 1 )

Nakon završene stranice za VIJEST 1 spremim promjene i opet na njoj idem na Save As pa je spremim ( snimim ) kao vijest2.html

I tako opet nanovo za vijest3.html

Na kraju imam četiri web stranice u mojoj mapi ( folderu ) koje imaju istu formu ali drugačiji sadržaj u zoni promjenjivog sadržaja. Ako želite skinite ( downloadajte ) ovu ZIP datoteku i raspakirajte je na HDD-u, pokrenite index.html  pa ćete vidjeti kako to izgleda u stvarnosti.

Ova web stranica koristi COOKIES - COPYRIGHT 2008 - 2021 - IvanC - ic.ims.hr