IZBORNIK HOME FORUM ACCESS EXCEL WORD KAZALO
 

HOME

1 ADDRESS
2 AREAS
3 CHOOSE
4 COLUMN
5 COLUMNS
6 HLOOKUP
7 HYPERLINK
8 INDEX
9 INDIRECT
10 LOOKUP
11 MATCH
12 OFFSET
13 ROW
14 ROWS
15 RTD
16 TRANSPOSE
17 VLOOKUP
18 GETPIVOTDATA
   
  .

MICROSOFT EXCEL

FUNKCIJE ZA PRETRAŽIVANJE I REFERENCE
U  MS EXCEL-u 2003


RTD

Dohvaća podatke u stvarnom vremenu iz programa koji podržava COM automatizaciju (COM dodatak: Dodatni program koji proširuje Microsoft Officeov program dodavanjem prilagođenih naredbi i posebnih značajki. COM dodaci mogu se izvršavati u jednom ili više Officeovih programa. COM dodaci imaju datotečni nastavak .dll ili .exe.).

Sintaksa

=RTD(ProgID;server;topic1;[topic2];...)

ProgID   
je naziv ProgID registriranog COM dodatka (dodatak: dodatni program koji Microsoft Officeu dodaje posebne naredbe ili značajke.) za automatizaciju koji je instaliran na računalu. Naziv upišite pod navodnicima.

Server   
naziv poslužitelja na kojem se dodatak treba izvoditi. Ako poslužitelj ne postoji i program se izvodi mjesno, ovaj argument ostavite praznim. Inače ga napišite pod navodnicima (""). Kad koristite RTD u programu Visual Basic for Applications (VBA) (VBA: verzija jezika makronaredbi Microsoft Visual Basica koja se koristi za programiranje aplikacija Windowsa, a uključena je u nekoliko Microsoftovih aplikacija.), za naziv poslužitelja potrebni su navodnici ili VBA-svojstvo NullString, čak i ako se poslužitelj izvodi mjesno.

Topic1, topic2,...   
1 do 28 parametara koji zajedno čine jedinstveni dio podataka u stvarnom vremenu.

Napomene

  • COM dodatak za automatizaciju RTD mora biti napravljen i registriran na računalu. Ako nije instaliran poslužitelj koji radi u stvarnom vremenu, kada pokušate koristiti funkciju RTD primit ćete poruku o pogrešci u ćeliji .
  • Kad je poslužitelj programiran da neprestano obnavlja rezultate, za razliku od ostalih funkcija, RTD formule će se promijeniti kada je Microsoft Excel u načinu rada automatskog izračuna.

Primjer

RTD funkcija u Excelu Dohvaća podatke u stvarnom vremenu iz programa koji podržava COM automatizaciju Ova web stranica koristi COOKIES - COPYRIGHT 2008 - 2021 - IvanC - ic.ims.hr