Page 1 of 1

Kako instalirati – dodati novi stil (new style) na phpBB 3

Posted: Sun May 23, 2010 8:34 am
by IvanC
Kako instalirati – dodati novi stil (new style) na phpBB 3.0.x
(instalacija novog stila na phpBB 3.0.x forumu)

- Installation new style on phpBB 3.0.x forum.
- How to add a new style on phpbb 3)

Ovaj tutorial odrađen je na XAMPP ver. 1.6.7 web localhost serveru, no slično je isto odraditi i na web serveru vaše web domene gdje ste instalirali forum phpBB 3.0.7-PL1

Ideja za ovaj tutorijal su problemi nekih korisnika koji žele instalirati novi stil (new style) na phpBB3 forum a nisu znali.

- Ako želite možete pogledati link na tutorial Kako instalirati XAMPP
- Ako želite možete pogledati link na tutorijal Kako instalirati phpBB 3.0.7 na XAMPP
- Ako želite možete pogledati link na tutorijal Kako instalirati hrvatski jezik na phpBB 3.0.7

PREDUVJETI:

1. Podrazumijeva se da imate instaliran localhost web server XAMPP na računalu i na njemu phpBB3 foruma (ili phpBB3 forum instaliran na vašoj web domeni)

2. Prije instalacije novog stila potrebno je promijeniti jezični paket na forumu (ako ga uopće želite postaviti na materinji jezik). Dakle prvo promijenite engleski u hrvatski a potom instalirajte novi stil. (ovo se odnosi na pakete lang_XX.zip, prosilver_XX.zip, subsilver2_XX.zip)

3. Nakon instalacije hrvatskog jezika potrebno je downloadati željeni stil (style). Neke stilove za phpBB 3.0.x forum možete pogledati i downloadati na linku Download new style for phpBB 3.0.x forum

KORAK 1.

- Pokrenite localhost web server XAMP

KORAK 2.

Kopirajte skinuti STIL (style) paket u folder "style" u XAMP-u (ja sam već instalirao "prosilver", "subsilver" a za ovaj tutorial sam još dodao "avalonblue")

Na localhost serveru XAMPP-a to je na putanji:

Code: Select all

C:\xampp\htdocs\myWeb\phpBB3\styles\
A na vašoj web domeni to može izgledati ovako:

Code: Select all

http://www.vaša-domena.com/phpBB3/styles/
KORAK 3.

- Pokrenite phpBB3 forum (ulogirajte se u Administration Control Panel - ACP) tj. u Administriranje Foruma (AF) s obzirom da ste već instalirali željeni jezik za prikaz jezičnog sučelja.

Kliknite na karticu (tab) STILOVI uočite novi stil koji nije instaliran pod nazivom "Avalon Blue". Kliknite na link-opciju "Instaliraj"

Image

Na slijedećem prozoru imate opcije
- Aktivirati dodani stil
- Postaviti ga kao standardni zadani (default) stil ili ostaviti kao mogući izbor
- Klikniti na gumb "pošalji" (send) da potvrdite promjene

Ove opcije također možete i naknadno promijeniti klikom na link opcije "Detalji" na prethodnom prozoru.
Ja sam za ovaj primjer odabrao da mi stil Avalon Blue bude zadan a korisnik može birati neke od instaliranih stilova prilikom registracije na phpBB3 forum

Image

KORAK 4.

S obzirom da sam Avalon Blue postavio kao zadani stil, sučelje foruma mi se nije odmah prikazalo u dotičnom stilu jer u mom User Control Panelu (UCP) tj sada kada sam instalirao hrvatski jezik to je Profil/Postavke, dakle nije postavljen kao stil u kojem želim da mi se prikazuje forum. Dakle morat ću to promijeniti u svojim postavkama

Image

KORAK 5.

Prebacite se na svoje korisničke postavke (profil) i na kartici "Postavke" izaberite novoinstalirani stil "Avalon Blue" kao zadani stil prikaza phpBB3 foruma. Kliknite na gumb Pošalji (send) i sačekajte nekoliko sekundi da se forum prebaci u novoizabrani zadani stil.

Image

I na kraju krajeva sada imamo novi stil prikaza GUI sučelja našeg phpBB foruma za naš korisnički račun (user account na forumu) kao na slici ispod.

Image

Ovdje želim napomenuti da je dobro da instalirate nekoliko stilova i omogućite korisniku koji se registrira na forum da sam odabere zadani stil prikazivanja GUI sučelja foruma. Naravno treba voditi računa ako ste forum modificirali sa kojekakvim preinakama, mogu li svi stilovi podržati te preinake.