Windows Media Player vodic za pocetnike

Windows Media za pocetnike , DVD ripping, koristenje windows media enkodera..........
Locked
kstajduhar

Windows Media Player vodic za pocetnike

Post by kstajduhar »

Kako otvoriti foldere sa vasim pjesmama, videu ili slikama pomocu Windos media Player?
Otvorite WMP ---> Start - All Programs, zatim kliknite na Windows Media Player.

Image

Desno kliknite na crveno oznaceno podrucje, cime cete otvoriti mali window kao sta je prikazano na slici, povucite mis na "File", drugi window ce se pojaviti, kliknite na "Open" sta ce otvoriti sljedece prikazano:

Image

Desno kliknite na folder gdje vam se nalazi muzika, video ili slike ( u ovom slucaju muzika se nalazi u "My Music" ) i u sljedecem prozorcicu kliknite na "Play with Media Player". Ta radnja vam omogucava sviranje svih pjesama/videa/slika koje imate u izabranom folderu sa play liste i automatski su sacuvne u Windows Media Player Library. Jednom fajlovi u Library = jednostavniji pristup vasoj muzici, videu ili slikama

Koristenje Library-a je najbolji nacin da vasa datoteka bude organizirana. Svaki fajl koji otvorite pomocu WMP automatski se prebacuje u Library. ( Ranije sam objasnila kako je najjednostavnije dodati sve vase npr. pjesme u library.) U Library udete klikom na “Library” koji se nalazi na vrhu ekrana ( na slici oznaceno narancastim kruzicem ). Jos jedan nacin dodavanja fajlova u Library je da kada ste na Library ekranu u WMP pretisnete F3, tako cete moci traziti I dodati zeljeni sadrzaj. Library registrira sve informacije o vasim slikama, muzici, radio postajama i ako imate Windows Media Center, snimljeni TV.
Sadrzaj u Library je organiziran prema fajl metadata. Metadata je informacija spremljena unutar vaseg fajla, kao artist, naziv albuma, naziv pjesme, godina.
Ima dva glavna nacina pretrazivanja date koja se vec nalazi u Library, pretrazivanje po kategoriji ili pretrazivanje rijeci. Ali prije morate izabrati da li zelite pretrazivati vasu muziku, slike, TV i sl. ( na slici okruzeno crvenim ).
Pretrazivanje po kategoriji znaci izabrati artist, naziv pjesme, vrste, godine i kliknuti na zeljenu kategoriju.. Data u kategoriji ce biti sortirana po abecednom redu, a godine ce biti sortirane na 2000,1990s, 1980s itd. (ja sam u ovom slucaju na slici izabrala muziku i artist).
Pretrazivanje rijeci znaci utipkati zeljenu jednu ili vise rijeci (naziv albuma,pjesme, slike I sl.) u “search box” ( oznaceno na slici ) i pritisnuti “Enter”. WMP ce prikazati sav sadrzaj iz Library koji sadrzava kljucnu rijec.


Image
Locked