Android Secret Codes - Android Smartphone Tajni kodovi

TUTORIALI, tips and tricks za MOBITELE i pametne telefone
Locked
User avatar
IvanC
Administrator
Posts: 579
Joined: Tue Sep 20, 2005 9:54 am
Contact:

Android Secret Codes - Android Smartphone Tajni kodovi

Post by IvanC »

Android Secret Codes - Android Smartphone Tajni kodovi
Tajni kodovi s kojima ćete otključati skrivene mogućnosti vašeg pametnog telefona

USSD protokol dopušta korisnicima pristup tajnim mogućnostima za koje većina korisnika vjerojatno nije niti znala. No da biste pristupili tajnim kodovima postoje neke stvari koje bi bilo dobro prethodno znati.

Većina ljudi koji se bave kodiranjem su poznati po tome što na uređaje stavljaju različite skrivene stvari do kojih korisnik svakodnevnim korištenjem ne može doći niti može ostvariti pristup njima. Da bi korisnik mogao ostvariti pristup svakoj od skrivenih mogućnosti potrebno je upisati poseban ključ ili kod.

Ova tradicija stavljanja skrivenih stvari na mobilne uređaje se itekako nastavila i danas, u vremenu kada je tehnologija naprednija više nego ikada i kada se tehnološki skok mjeri ne više u godinama nego u mjesecima jer je upravo nekoliko mjeseci potrebno da bi se neka nova tehnološka novotarija otkrila i primijenila.

”Unstructured Supplementary Service Data (USSD ili u prijevodu otprilike- podaci za nestrukturirani pomoćni servis), koji je ponekad znan po ”nadimku” ”brzi kodovi” je dodatni UI protokol koji omogućuje korisnicima ostvarivanje pristupa skrivenim podacima i mogućnostima koje se nalaze na njihovim uređajima.

Ovaj protokol je u osnovi osmišljen i kreiran samo za GSM mobitele, no bez obzira na to može ga se vrlo lako pronaći i na CDMA uređajima, kao što su recimo svi današnji ”pametni” uređaji. Danas se broj ovakvih kodova enormno povećao, s time da ih je gotovo pa nemoguće sve izlistati i prezentirati korisnicima jer ih je jednostavno toliko puno.

U nastavku ćemo nešto reći o tajnim kodovima za pametne telefone uz pomoć kojih svaki korisnik (pod uvjetom da ih zna i da ih zna pravilno upisati) može otključati neke dodatne, skrivene mogućnosti za svoj mobitel.

Izvor: pcchip.hr
Android Secret Codes - Android Smartphone Tajni kodovi
Administrator foruma
IvanC
Locked