Spriječi pokretanje CCleaner kada startaš Windows

TUTORIALI, tips and tricks koji su vezani uz Autocad, NERO, Photoshop, Javascript, VBA ...
Locked
User avatar
IvanC
Administrator
Posts: 579
Joined: Tue Sep 20, 2005 9:54 am
Contact:

Spriječi pokretanje CCleaner kada startaš Windows

Post by IvanC »

Kako spriječit automatsko pokretanje CCleaner kada startam Windows
(Prevent Run CCleaner when the comupter starts)


Ako i danas koristite CCleaner pored eventalnih problema i upozorenja o CCleaner programu koja se mogu naći na internetu (uz sve to Microsoft je objavio članak vezan za čišćenje 'Registry' baze, vjerujem da ste se susreli sa iritirajućim elementima CCleaner programa. Jedan od njih je prikazivanje oglasa ili reklama a o tome sam pisao u temi na linku 'Blokiranje reklama kada je aktivan CCleaner' kada je u tom slučaju CCleaner blokiran preko Firewall programa.

Ako ste i dalje vjerni korisnik CCleanera tada su možda neki od vas vjerojatno frustrirani automatskim pokretanjem CCleaner programa kada startate Windows. Neki korisnici Windows OS-a znaju da na 'Startup' kartici u 'System Configuration' prozoru mogu blokirati (isključiti ili 'Disable') CCleaner programa preko naredbe 'Start' -> 'Run' -> msconfig.exe.

Ipak, iako ste obrisali (Disable) CCleaner u 'Startup' prozoru, on se opet automatski pokrenuo i učitao u memoriju kao aktivni servis, nakon što ste restartali vaše računalo. To je za nekoga frustrirajuće. Dakle u ovoj temi možete pronaći upute kako spriječiti CCleaner da se automatski pokrene (učita u memoriju) prilikom startanja Windows. Za one koji nisu znali, opcija "Smart Cleaning" je uzrok ovom automatskom pokretanju sa Windows startom.

Na slici ispod uočite kako izgleda kada je CCleaner aktivan u memoriji (tj. pokrenut prilikom uključenja računala).

Image

KORAK 1
Prvi korak je promjena postavki u CCleaner programu (slika ispod).
Kliknite "Options" na izborniku i u opciji 'Settings' isključite stavku "Run CCleaner when the comupter starts "
Nadalje na istom izborniku, klik na "Privacy" opciju i isključite "Help improve CCleaner by sending anonymous usage data"

Image

KORAK 2
Slijedeći korak je isključiti auto-start CCleaner programa na 'Startup' kartici. Kliknite na 'Start' gumb Windowsa i u polje 'Search' upišite "msconfig". U novo-otvorenom 'System Configuration' prozoru isključite kućicu ispred "CCleaner" programa

Image

Kliknite na 'Apply' gumb pa zatim 'OK' gumb. Pojavit će vam se prozor na kojem kliknite na "Restart' gumb.
Nakon ponovnog pokretanja računala (sačekajte da se svi servisi aktiviraju) i učinite slijedeće.

KORAK 3
Pokrenite CCleaner program.
1. Kliknite na 'Tools' opciju koja se nalazi na lijevoj strani u glavnom izborniku programa
2. Izaberite Windows karticu (u vodoravnom izborniku)
3. Označite "CCleaner Smart Cleeaning"
4. Kliknite na 'Delete' gumb

Image

KORAK 4

1. Slijedeći korak je kliknuti na 'Options' skup naredbi na izborniku lijevo
2. Označite "Smart Cleaning" opciju
3. Isključite postavku 'Tell me whent here are junk files to clean'
4. Isključite postavku 'Enable Smart Cleaning'
Pojaviti će se novi prozor u kojem možete vidjeti upozorenje o eventualnom ažuriranju. Vas to ne bi trebalo zanimati jer ste vjerojatno blokirali CCleaner kroz Firewall program. Dakle kliknite na 'Yes' gumb.

Image

Restartajte računalo, I to je to, blokirali ste automatsko pokretanje CCleaner-a prilikom pokretanja računala. Sada program CCleaner ne bi trebao biti pokrenut u memoriju računala.

Naravno, sada će se netko pitati zašto bi sve ovo trebao učiniti. Pa to je vaša volja i odluka. Ako želite automatsko ažuriranje, ignorirajte ove upute. Ove upute možete koristiti ako želite spriječiti automatsko pokretanje CCleanera koji vam nepotrebno zauzima memoriju, a koristite ga možda samo povremeno. Naravno, povremeno možete otići i preuzeti noviju verziju programa i instalirati je preko postojeće.
Administrator foruma
IvanC
Locked