Evidencija, statistika i troškovi planiranog budžeta u Excel

TUTORIALI, tips and tricks u Office 2010 paketu ( Access, Word, Excel, FrontPage, Powerpoint, Publisher itd....)
Locked
User avatar
IvanC
Administrator
Posts: 576
Joined: Tue Sep 20, 2005 9:54 am
Contact:

Evidencija, statistika i troškovi planiranog budžeta u Excel

Post by IvanC »

S obzirom na to kakva su vremena za život i u okolini u kojoj živimo sve više ljudi počinje voditi računa o planiranju i troškovima kućnog budžeta ili kućnog proračuna. Na internetu ima dosta primjera, no evo ja sam izradio Excel aplikaciju sa možda drugačijim pristupom i evidencijom kućnog budžeta.
U tutorijalu o planiranjima financijskih troškova i stvarnim mogućnostima obiteljskih prihoda (ili prihoda manjeg obrta) prikazat ću kako možemo planirati, voditi, evidentirati financijske troškove dostupnih novčanih sredstava u Excelu. Ova tablična aplikacija "Kućni budžet u Excelu" može se primijeniti i na slične proračunske planirane troškove poput; budžeta i financijskih prihoda i troškova manjeg obrta, JDOO, udruge ili sportskog kluba i slično. Isto tako možemo planirati troškove i evidenciju na godišnjoj ili mjesečnoj bazi (mogućnosti vođenja statistike u Excelu za planirane i ostvarene troškove su raznolike)

Ja ću u ovom primjeru prikazati jedan od načina planiranja i vođenja financijskih troškova. Dva tekstualno/slikovito bogata tutorijala sa mogućnošću za download datoteke iz dotičnog primjera, koja su vezana za evidenciju, vođenje i planiranje troškova osobnih prihoda ili prihoda manjeg obrta (zavisno čime se obrt bavi) možete pogledati na linkovima

- Planiranje troškova budžeta na godišnjoj bazi
- Planiranje i evidencija prihoda i troškova na mjesečnoj bazi
Administrator foruma
IvanC
Locked