Kako postaviti phpBB 3.0.x isključivo na HRVATSKOM jeziku

Tutorijali i trikovi za phpBB2x forum i phpBB3x forum
Locked
User avatar
IvanC
Administrator
Posts: 576
Joined: Tue Sep 20, 2005 9:54 am
Contact:

Kako postaviti phpBB 3.0.x isključivo na HRVATSKOM jeziku

Post by IvanC »

Kako postaviti phpBB 3.0.x isključivo na HRVATSKOM jeziku
ISKLJUČIVO - hrvatski jezik na phpBB 3.0.7

U koliko želite zabraniti promjenu jezika korisnicima foruma npr: strogo želite da svaki korisnik foruma može koristiti samo HRVATSKI jezik tada odradite ovaj trik.

Dakle ili defaultni jezik ENG ili dodatni HR

No ako se odlučite na ovaj korak, korisnik foruma u svom User Control Profilu (UCP) imat će ponuđen British English a u stvari forum će se prikazivati na hrvatskom jeziku (neće imati drugog izbora)

Ako se ne želite zamarati instalacijom hrvatskog jezika pravilnom procedurom i nećete ništa posebno mijenjati, ovaj mali trik zaobići će sve probleme oko instalacije hrvatskog jezika na forum phpBB 3.0.7 – PL1

Paket prijevoda (language pack for phpBB 3.0.X) za hrvatski jezik možete downloadati na svoj kompjuter na linku phpBB 3.0.x Lang.hr

Razipujte ga negdje na HDD. Sada imate folder "hr" u kojem se nalaze sve potrebne datoteke i subfolderi za hrvatski jezik.

Pronađite folder *phpBB3/language/en/ i bekapirajte ga na sigurno.

Sada u njega *phpBB3/language/en/" jednostavno kopirajte sve foldere i datoteke iz "hr" u "en". Dakle "en" naziv foldera ostaje. Restartajte forum (zatvorite i ponovno se logirajte). Forum bi trebao biti na HRVATSKOM jeziku. Uđite U vaš Adminstrator Control Panel (ACP) i pogledajte instalirani jezik. Piše "en" ali sve je na hrvatskom ;-)

Tako uradite i za Prosilver i Subsilver2 ;-)

Image
Administrator foruma
IvanC
Locked