logo web stranice ic.ims.hr
IZBORNIK HOME FORUM ACCESS WORD EXCEL WORD

 .

 
   
HOME
FORUM Win Tips&Tricks
   
Kako instalirati
WINDOWS 8
Kako instalirati
WINDOWS 8 sa USB-a
Kako instalirati
WINDOWS 7
Kako instalirati
WINDOWS 7 sa USB
Kako instalirati
WINDOWS XP
Kako instalirati Win XP
sa USB Sticka
Kako instalirati
Windows Server 2003
Kako instalirati
Windows 98SE
Naučite za 15 minuta raditi u Windows XP
Naučite Internet Explorer i Outlook Express
za 15 minuta
Kako kreirati BOOT CD za instalaciju Win95
Kako kreirati BOOT CD za instalaciju Win98SE
   
MS OFFICE 2003
MS OFFICE 2007
MS OFFICE 2010
   
HOME NETWORK
tutorijal za mreže
Ad Hoc USB Wireless Network
Network Windows 7 - XP
   
ZANIMLJIVI LINKOVI
BROJEVNI SUSTAVI
(DEC, OKT, BIN, HEX )
CMD - Command Prompt
CISCO - CCNA tutoriali
VLSM and SUBNETTING
   
Tutorijali za phpBB forum
JAVASCRIPT
VISUAL BASIC 6.0
VBA U EXCELU
AUTOCAD 2007
AUTOCAD 2010
progeCAD tutorijali
   
REZOLUCIJA MONITORA
KONTAKT
   
   
 
  Croadria link
Google, AdSense, proizvodi, usluge, aplikacije, račun, jedna lozinka , paket usluga, account, one password, all products, gmail, blog, analytics, webmaster tools, youtube, picasa, maps, chrome, docs, kalendar, drive, google+,Google proizvodi - Google paket usluga na jednom mjestu

Jedan račun jedna lozinka - pristup na Google AdSense
Prijava na Google AdSense (kako se ukljkučiti u Affiliate AdSense program)

Kada ste odradili sve prethodne korake ispod

1. Google Gmail
2. Google Blog
3. Google Webmaster Tools
4. Google Analytics

vrijeme je da zaokružite osnovni paket Google usluga ako imate namjeru zaraditi novac preko Affiliate programa tj. Google AdSense oglasa.

Dakle potrebno se prijaviti na Google AdSense račun

Kada ste se prijavili sa svojom jedinstvenom Gmail adresom i jedinstvenom lozinkom poželjno je da odmah pročitate AdSense pravila (AdSense rules). Savjetujem vam da se pridržavate tih pravila ako ne želite da vas Google izbaci ili ukine račun (tj. dobijete ban). Vodite računa kakav Blog kreirate i koje materijale sadrži vaša web stranica/blog a da se ne kosesa pravilima AdSense usluge. Nadalje nemojte davati tj. upisivati lažne podatke, svi podaci moraju biti istiniti i popunjeni ako ne želite kasnije imati eventualnih problema.
NEMOJTE nikada klikati na oglase na svojoj web stranici ili blogu i postavite max. 3 slikovna/banner oglasa i 3 link/veze oglasa. Ako i nekada slučajno kliknete odmah obavijestite AdSense support team o nenamjernom kliku (ali nemojte da vam se to često događa).
Pazite! "Google sve zna i sve vidi"

U koliko ste isključivo kreirali Blog na Blogger Google servisu tada imate mogućnost da brzo budete uključeni u AdSense program, jer na Blogu imate opciju kojom možete zatražiti da vam se odobri AdSense oglase (klikom na opciju AdSense ali o tome kasnije). Ovaj zahtjev uputite tek nakon što ste postavili barem tridesetak postova na blog. Ja vam savjetujem da ne tražite AdSense oglase odmah. Prvo izgradite mrežu Back Links (povratnih linkova) na interentu, Facebooku itd.. da ostvarite određen broj posjetitelja. Ako zahtjevate AdSense uslugu za osobnu web stranicu na nekoj domeni tada se morate direktno javiti support podršci i čekati odobrenje. Ako želite kontaktirati Google to možete učiniti na dotičnom linku u ovoj rečenici ili Kontaktirati Google AdSense podršku.

AdSense - Autorizacija web stranice ili URL domene u vlasništvu

Kada dobijete odobrenje za prikazivanje AdSense oglasa na vašem blogu/web stranici potrebno je izvršiti autorizaciju dotične URL adrese ili domene. Ovo obavezno odradite i ni u kom slučaju nemojte preskočiti.

Slijedeći korak je upis domene/a koje želimo autorizirati. Dakle logirajte se u svoj AdSense račun => klik na "zupčanik" => Postavke => pogledaj sliku ispod. Nakon što ste ovdje dodali vaše URL domene i kliknuli na "spremi" button one će biti automatski dodane u vlasništvo (ako niste sami dodali). URL adresu pišete bez prefiksa "http://" i na kraju adrese ne smije biti "/". Ako imate kreiran Blog tada adresu upišite kao npr: "vrtne-biljke.blogspot.com" bez "www" i "http://"

Ovdje želim napomenuti da u nekim slučajevima dobro je dodati (autorizirati) i URL adresu domene bez WWW pogotovo ako ste uradili "redirect www to non-www" u svojoj .htaccess datoteci.

Također je dobro da posjetite ovu Google FAQ stranicu

autorzacija domene na Google AdSense računu
"Google and the Google logo are registered trademarks of Google Inc., used with permission."
"Google i Google logo su registrirani zaštitni znaci tvrtke Google Inc, koriste se uz dopuštenje."

i na kraju na ovaj način na slici ispod dodaje se domena u vlasništvo. Ovdje i ne morate dodavati URL adrese ako ne želite. Dovoljno je dodati na kartici "Autorizacija web-lokacije" i one će s eautomatski kopirati na karticu "U vlasništvu"

Dodavanje URL adrese domene koja je u vlasništvu na AdSense
"Google and the Google logo are registered trademarks of Google Inc., used with permission."
"Google i Google logo su registrirani zaštitni znaci tvrtke Google Inc, koriste se uz dopuštenje."

Kako povezati Blog i Google AdSense

U slučaju da ste kreirali Blog na Blogger servisu tada AdSense oglase možete zatražiti u samim postavkama Bloga. Naravno možete i direktnim zahtjevom ali ovdje je lakše kada budete imali određenu starost na internetu, ispunjene uvjete tj. dok Google tim ne pregleda vaš blog.
Dakle kada bude moguće kliknite na "Sign up for AdSense" button.
Ja imam površnu informaciju da od dana kada kreirate Blog i postavite najmanje 30 postova/tema potrebno je da prođe 6 mjeseci da bi ostvarili pravo na objavu AdSense oglasa na svom blogu ali ja ovo ne mogu sa sigurnošću potvrditi u potpunosti.

 

povezivanje Bloga i AdSense računa
"Google and the Google logo are registered trademarks of Google Inc., used with permission."
"Google i Google logo su registrirani zaštitni znaci tvrtke Google Inc, koriste se uz dopuštenje."

Kako zaraditi od AdSense na blogspot.com

U koliko već posjedujete AdSense account i zarađujete na nekoj drugoj web stranici ili blogu a uz to kreirali ste novu web na blogspot.com i želite zarađivati na blogu tada obavezno autorizirajte ili potvrdite Earnings (zaradu) na blogu. U koliko ovo ne uradite, zarada će se prikazati statistički ali nećete je ostvariti na svom računu)

  1. Prvi korak je da se ulogirate u AdSense account.
  2. Drugi korak je da u drugoom prozoru browsera ulogirate u Blogger tj. vaš blog
  3. Pozicionirajte u ulaznu stranicu bloga. Kliknite na Earnings (zarada) u lijevoj strani prozora na izborniku. Sada imate situaciju kao na slici iznad. Ako nemate upozorenje "Your blog doesen't currently qualify for AdSense" tada možete aktivirati AdSense na blogu.
  4. Kliknite na button "Sign up for AdSense" (bez obzira što imate već AdSense račun, i ovdje ga morate potvrditi)
  5. Otvoriti će vam se novi prozor i na njemu imate tri koraka (Prođite sva tri koraka, ali PAZITE što sam napomenuo, u ovom trenutku morate biti ulogirani u AdSense račun na drugom prozoru browsera)
  6. Potvrdite što se od vas traži i na kraju rezultat bi trebao biti nešto slično kao na slici ispod (sada ćete ostvariti zaradu od AdSense oglasa na bloggeru)

AdSense zarada na blogspot.com

Povezivanje AdSense i Google Analytics računa

Povezivanje Google AdSense i Google Analytics je vrlo jednostavno. Na istom mjestu (prva slika tutorijala) kliknite na Google Analytics integracija i povežite vaš blog/web. Za često postavljana pitanja vezana za povezivanje AdSense i Analytics pogledajte ovdje FAQ AdSense-Analytics

Kako dodati AdSense oglase na Blog (blogger - blogspot.com)

Na Blog ili web stranicu možete dodati maksimalno 3 banner oglasa i 3 link oglasa (to su pravila). Da ne bi više pisao ovaj odličan video tutorijal sve objašnjava.

Ovdje ću navesti nekoliko linkova korisnih za početnike ako trebaju dodati AdSense u blog/web stranicu

- Kako dodati AdSense ogles unutar posta na Joomla CMS
- Kako Google Analytics prati više računa za AdSense
- Kako dodati AdSense u prvi topci na phpBB forumu
- Gdje i kako dodati Google AdSense oglase na phpBB2

 

Kako naplatiti zaradu od AdSense oglasa

Na ovom linku pogledajte vrste plaćanja tj. kako možete naplatiti zaradu od AdSense oglasa.

Podešavanje naplate AdSense zarade: Nakon što ste zaradili na Blogu ili web stranici određen iznos (limit) i imate pravo na isplatu zarade od AdSense oglasa potrebno je da odaberete vrstu i način isplate. U ovom videu pogledajte jedan način isplate. Ako želite reklamirati web stranicu preko Gogole AdWords posjetite dotični link.


"Google and the Google logo are registered trademarks of Google Inc., used with permission."
"Google i Google logo su registrirani zaštitni znaci tvrtke Google Inc, koriste se uz dopuštenje."Back Next
Ova web stranica koristi COOKIES - COPYRIGHT © - 2005 - 2021 IvanC - Sva prava pridržana -
Ova web domena/web stranica koristi cookie. Optimalna rezolucija 1280x1024, klikni za više
Zabranjeno je kopiranje, reproduciranje, prosljeđivanje i publiciranje cijelog sadržaja ili bilo kojeg njegova dijela (isto se odnosi na forum)