logo web stranice ic.ims.hr
IZBORNIK HOME FORUM ACCESS WORD EXCEL WORD

 .

 
   
HOME
FORUM Win Tips&Tricks
   
Kako instalirati
WINDOWS 8
Kako instalirati
WINDOWS 8 sa USB-a
Kako instalirati
WINDOWS 7
Kako instalirati
WINDOWS 7 sa USB
Kako instalirati
WINDOWS XP
Kako instalirati Win XP
sa USB Sticka
Kako instalirati
Windows Server 2003
Kako instalirati
Windows 98SE
Naučite za 15 minuta raditi u Windows XP
Naučite Internet Explorer i Outlook Express
za 15 minuta
Kako kreirati BOOT CD za instalaciju Win95
Kako kreirati BOOT CD za instalaciju Win98SE
   
MS OFFICE 2003
MS OFFICE 2007
MS OFFICE 2010
   
HOME NETWORK
tutorijal za mreže
Ad Hoc USB Wireless Network
Network Windows 7 - XP
   
ZANIMLJIVI LINKOVI
BROJEVNI SUSTAVI
(DEC, OKT, BIN, HEX )
CMD - Command Prompt
CISCO - CCNA tutoriali
VLSM and SUBNETTING
   
Tutorijali za phpBB forum
JAVASCRIPT
VISUAL BASIC 6.0
VBA U EXCELU
AUTOCAD 2007
AUTOCAD 2010
progeCAD tutorijali
   
REZOLUCIJA MONITORA
KONTAKT
   
   
 
  Croadria link
Google, proizvodi, aplikacije, račun, jedna lozinka , paket usluga, account, one password, all products, gmail, blog, analytics, adsense, webmaster tools, youtube, picasa, maps, chrome, docs, kalendar, drive, google+,Google proizvodi - Google paket usluga na jednom mjestu

Pristup pomoću jednog računa na Google Blogger
Kreiranje bloga na blogspot.com Google servisu

Korak 2.

Dakle nastavljamo sa drugim korakom u kojem želimo kreirati blog tj. besplatnu web stranicu. Kako se kreira Blog na Bloggeru također ima dosta video uputa i tekstova a ja ću samo ukratko opisati i dati neke URL linkove. Pristupni link za kreiranje Bloga na Google www.blogspot.com

Blog je CMS pomoću koje možemo izraditi web stranicu i iskoristiti neke od postojećih predložaka (template). Ovo je nej-jednostavniji i najbrži način izrade web stranice pogotovo za početnike koji nemaju puno iskustva. Uzmimo za primjer da želimo pisati o zdravlju i zdravoj prehrani pogotovo ako se i sami bavimo i proizvodimo eko hranu i proizvode.

Dakle kada smo otvorili naš jedinstveni Google račun, prijavom preko njega na Google servis jednostavnim klikom na Blogger ikonu prilikom logiranja (na prethodnoj stranici potrebno kliknuti na tekst "Više" da nam se prikažu dodatne stavke). Nakon klika pristupamo na Blogger administratorsko sučelje, na kojem možemo izradiit novi blog (naravno potrebno je sve dobro isplanirati prije izrade). Kako se kreira novi Blog na Blogger računu pogledajte na videu ili linkovima. Na Google servis Blogger možete pristupiti i preko ovog linka ako već imate kreiran jedinstven korisnički račun na Google-u.

NAPOMENA: Prije same izrade Bloga dobro isplanirajte (skicirajte si na papiru) kako će izgledati blog/web stranica koju želite izraditi. Gdje ste zamislili izbornik linkova, neke dodatne sličice, AdSense oglase i slično.

Pristupom naGoogle Blogger račun imate mogućnost kreirati novi blog, izabrati jedan od predložaka bloga a isto tako dodavati razne elemente na blog/web stranicu. Ovako izgleda primjer template na Bloggeru.

Layout predložak na Blogu

Blogger Layout template
"Google and the Google logo are registered trademarks of Google Inc., used with permission."
"Google i Google logo su registrirani zaštitni znaci tvrtke Google Inc, koriste se uz dopuštenje."

Dakle ovi pravokutnici su jednostavno moduli koji služe za neke izmjene na blogu u vidu dodavanja tekstova, reklama, slika i slično. neke od tih dodatnih modula ili elemenata pogledajte na slici ispod.dodatni moduli ili elementi koji se mogu aktivirati na blogu
"Google and the Google logo are registered trademarks of Google Inc., used with permission."
"Google i Google logo su registrirani zaštitni znaci tvrtke Google Inc, koriste se uz dopuštenje."

Na ovom linku pogledajte video koji se sastoji od 3 dijela gdje je odlično prikazan video tutorijal u radu sa Blogom (kreiranju, postavkama, izmjenama i sl.) Pogledajte drugi dio odličnog video tutorijala. Također pogledajte i ovaj video tutorijal.Inače na ovom linku imate podršku za Google Blogger

Kada ste završili sa kreiranje Bloga i postavili sve na svoje mjesto kao i većinu postova/tema/tekstova tada možete krenuti na slijedeći korak, a to je prijava na Google Web Master Tools da potvrdite vlasništvo nad Blogom i da ga dodate na svoj popis stranica sa kojima ćete dalje raditi (analytics, adsense)

Idemo na slijedeću stranicu kliknite na Next button

 Back Next
Ova web stranica koristi COOKIES - COPYRIGHT © - 2005 - 2021 IvanC - Sva prava pridržana -
Ova web domena/web stranica koristi cookie. Optimalna rezolucija 1280x1024, klikni za više
Zabranjeno je kopiranje, reproduciranje, prosljeđivanje i publiciranje cijelog sadržaja ili bilo kojeg njegova dijela (isto se odnosi na forum)