IZBORNIK HOME FORUM ACCESS EXCEL WORD KAZALO
   
  Kazalo - sadržaj
1 Uvod u IE8
2 Instalacija IE 8
3 Radni prozor IE8
4 Podešavanje IE8
5 Welcome postavke
6 ALATI (Tools)
7 Navigacija u IE8
8 Sigurnost u IE8
9 Ispis web stranice
10 Snimanje stranice
11 Prečaci u IE8
12 Tricks & Tips u IE8
 
AutoCad tutoriali

-
 

Adsense sponzorIE8 - INTERNET EXPLORER 8 za početnike samouke i neznalice - kako podesiti postavke IE8

IE8 - BRZO PODEŠAVANJE IE 8.0

Search This Web Site

Adsense sponzor


Kako postaviti osnovne postavke u Internet Exploreru 8.0

Kao i dosadašnji Internet Explorer starije verzije i ovaj Internet Explorer verziju 8 možete podešavati po želji u granicama dostupnih opcija.

Kao prvu odabrat ćemo Internet mogućnosti. Dakle kliknite na gumb Alati (Tools) => Internet mogućnosti (Internet options) o otvara Vam se ovakav dijalog prozor. Ako ne vidite gumb Alati (Tools) kliknite desnom tipkom miša na mjesto ispod tražilice a potom sa skočnog izbornika odaberite klikom opciju Lock toolbars. Sada imate mogućnost za mišem povući alatnu traku u lijevo da Vam se prikažu svi gumbi. Pozicionirajte miša na okomito zadebljanje pored gumba sa kućicom i klik na njega pa povucite u lijevo.

Dakle klik na Tools tj. strelicu pored sa vrhom prema dolje pa na Internet Options i otvara Vam se dijalog prozor kao na slici ispod.


 

Home page, Browsing history

Na ovom dijalog prozoru na kartici (tabu) Općenito (General) imamo mogućnost podešavanje naše Home Page web stranice koja će se uvijek otvarati kada pokrenemo browser Internet Explorer. Ako želite možete ovdje upisati više web stranica (svaku u jedan red) pa će se svaka otvoriti u posebnoj kartici prilikom pokretanja IE8.

Na ovom prozoru za sada neću puno pojašnjavati već skrenuti pažnju na jedan detalj koji mnogi početnici ne znaju a nisu znali da mogu.

To je Browsing History kartica gdje tipkom Delete aktivirati novi dijalog prozor i na njemu definirate što će uraditi Internet Explorer kada ga zatvorite i isključite računalo.

Obavezno čekirajte (uključite) opciju "Delete browsing history on exit" ako želite da Vam se obrišu svi podaci tj. kompletna povijest (postavljena na dijalog prozoru ispod) kada zatvorite Internet Explorer 8

Za više detalja pogledajte na slici ispod.

 

Brisanje povijesti surfanja - Delete browsing history data

Brisanje povijesti surfanja

Dakle klikom na gumb Delete na prethodnoj slici otvara Vam se ovakav dijalog prozor pod nazivom Delete Browsing History (obriši povijest pregledavanja da ne kažem surfanja)

Uočite opcije koje su dostupne:

- Temporary Internet files ( savjetujem da ovo uključite ako ne želite da vam se kojekakvog smeća gomila na računalu, ali vam služi za brže otvaranje pri slijedećoj posjeti dotične web stranice, no tada postoji opasnost da vam se neki virus useli sa ostalim smećem, ako surfate kojegdje i kojekuda ;-)

Cookies (Ove kolačiće isključite ako niste "sladokusac" i ne želite odavati svoja mjesta surfanja)

History (uključit ovu opciju ako ne želite da vam "mama" ili "tata" vide gdje ste surfali i koje ste stranice posjećivali. Ako želite obrisati sve slike koje je IE spremio sa stranica koje ste posjetili pogledajte link 8

Passwords (ako ne želite da browser pamti pasworde (lozinke) na forume i web stranice na koje se logirate tada ovo uključite)

InPrivate Filtering data (ako želite surfati u privatnom aranžmanu bez da se odaju neke vaše tajne lokacije uključite ovu opciju)

Za Vas kao početnika ostale kartice neću komentirati i ostavite ih po defaultu. Jedino možda da na trećoj kartici Privatnost (Privacy) uključite opciju "Turn on Pop-up Blocker" ako kojim slučajem nije uključena. Ovime ćete zabraniti otvaranje pop-up prozora koji mogu nanijeti štetu Vašem računalu, ovo isto možete aktivirati ili deaktivirati preko gumba Tools. (naravno ako ne želite nemojte to uključiti)

I na kraju možda da na predzadnjoj kartici Programs pogledate koje su postavke programa koji se otvaraju kada npr: posjetite NetMeeting, Skype, chat itd...

Ako želite prilagoditi Alatnu traku (Toolbar) tada kliknite desnom tipkom miša (DTM) na neku prazninu pored sam alatne trake potom na skočnom izborniku kliknite na Customize => Add or Remove Commands

Ovdje možete dodavati i uklanjati pojedine elemente same alatne trake.

Adsense sponzor

Adsense sponzor Ova web stranica koristi COOKIES - COPYRIGHT - 2006 - 2020 - IvanC - ic.ims.hr