IZBORNIK HOME FORUM ACCESS EXCEL WORD KAZALO
   
  Kazalo - sadržaj
1 Uvod u IE8
2 Instalacija IE 8
3 Radni prozor IE8
4 Podešavanje IE8
5 Welcome postavke
6 ALATI (Tools)
7 Navigacija u IE8
8 Sigurnost u IE8
9 Ispis web stranice
10 Snimanje stranice
11 Prečaci u IE8
12 Tricks & Tips u IE8
 
AutoCad tutoriali

-
 

Adsense sponzorIE8 - INTERNET EXPLORER 8 za početnike samouke i neznalice - Uvod u IE8 - tutorijal za Internet Explorer 8.0

IE8 - UVOD u INTERNET EXPLORER 8.0
(prozor u svijet)

Search This Web Site

Adsense sponzor


INTERNET EXPLORER 8 (preglednik/browser)

Ovaj tutorijal rezultat je mnogih pitanja prosječnih korisnika Internet mreže a osobito koji surfaju Internet Explorerom 6.0

Browser (preglednik) Internet Explorer kao što znate nije samo običan program na računalu, to je Vaš prozor u svijet. Da bi ste uživali u blagodatima današnje civilizacije koje pruža Internet mreža i nudi World Wide Web potreban Vam je Web preglednik (browser)

Kao što i sami znate podrška za IE 6-0 se "ukida" i mnoge web stranice, web portali upozoravaju posjetioce da instaliraju noviju verziju browsera. Ovaj korak je logičan, razvijanjem IT tehnologije i napretka postoji sve veća opasnost za korisnike od strane zlonamjernih surfera. Tako i IE6 ima svoje mane i rupe (bug) koje su "zakrpane" izdavanjem novije verzije browsera.

Prethodnik Internet Explorera je verzija 7.0 ali s obzirom da se pojavila i osmica ovdje ću opisati njeno korištenje i neke postavke za one koji nisu navikli prihvaćati novitete u IT svijetu.

S obzirom da mnogi korisnici Internet Explorera verzije 6.0 imaju bojazan prelaska na noviju verziju (najviše zbog GUI sučelja) pokušat ću "te" skeptike razuvjeriti i pokazati im da prelaskom na novu verziju browsera Internet Explorer 8.0 mogu biti samo na dobitku i sigurnije surfati Internet mrežom a naravno i uživati u blagodatima Internet svijeta (uz veću sigurnost i privatnost na Internet mreži)

Ukratko Internet Explorer 8 je: brži, zaštićeniji, jednostavniji i sigurniji

Što je novo u Internet Exploreru 8 u odnosu na IE6?

Na prvi pogled, najveća razlika u odnosu na staru verziju je redizajnirano sučelje koje je preglednije i jednostavnije te ostavlja više mjesta za prikaz web stranice.

No to ne znači da Vam je na raspolaganju manje mogućnosti; naprotiv, ima ih više, no drugačije su organizirane.

Neke od novih mogućnosti su:

Adsense sponzor
KARTICE (TAB-ovi): ne morate više otvarati nekoliko prozora da bi istodobno pregledavali više web stranica. Možete ih imati u jednom prozoru browsera nekoliko. Odlična mogućnost je klik na link na web stranici pritiskom točkića na mišu koji automatski otvara link u novoj kartici (tab-u) iako možete podesiti da Vam po starom otvara u novom prozoru.

Ako imate prijatelja ili prijateljicu koji trebaju naučiti prve korake u Internet Exploreru evo linka za njih:
Internet Explorer i Outlook Express za 15 min. - totalne početnike i neznalice

Ugodno surfanje pomoću INTERNET EXPLORERA 8.0 želi Vam autor (izvorni materijali; IE8 , knjižica VL, i Internet mreža)


Adsense sponzor Ova web stranica koristi COOKIES - COPYRIGHT - 2006 - 2020 - IvanC - ic.ims.hr