KALENDAR 2020
s praznicima i blagdanima

( 2020 Calendar in Excel)

Kako izraditi kalendar u Excelu s praznicima i blagdanima za 2020 godinu (neradni dani).
(ako se želite igrati sa neradnim danima tada pogledajte ovaj tutorijal)

Vjerojatno ste ponekada željeli imati svoj izrađeni kalendar u Excelu za tekuću godinu. Uz to željeli ste upisati određene praznike ili pak neke značajne datume (rođendan, godišnjicu i slično, ili pak financijsko rješenje za određeni problem)

Ako jeste a niste znali evo vam prilike da izradite svoj kalendar osobno ili pak downloadate već gotov kalendar koji su izradili poznavatelji Excela. U ovom tutorijalu imate mogućnost downloada kalendara iz primjera kao i nekih drugih rješenja.

U ovom prvom primjeru prikazat ću kako možete izraditi vlastiti kalendar za tekuću godinu sa značajnim datumima.
Ova Excel aplikacija Kalendar 2020 (Calendar in Excel) sastoji se od dva Sheeta:

  • Kalendar 2020
  • Događaji
  • Praznici
  • Blagdani

kalendar 2020 u excelu

Ako želite nakon izrade tablice za svaki kalendarski mjesec potrebno je upisati formulu koja će računati datume za dotični mjesec. Ta formula izgleda ovako kao ova ispod. Dakle selektirajte ćelije za određeni kalendarski mjesec i unesite formulu. Ova formula je ARRAY formula i završavate je sa Ctrl+Shift+Enter.

=IF(MONTH(DATE(2020;1;1))<>MONTH(DATE(2020;1;1)-(WEEKDAY(DATE(2020;1;1);2)-1)+{0;1;2;3;4;5}*7+{1\2\3\4\5\6\7}-1);"";DATE(2020;1;1)-(WEEKDAY(DATE(2020;1;1);2)-1)+{0;1;2;3;4;5}*7+{1\2\3\4\5\6\7}-1)

Ns Sheetu 'dogadjaji-praznici' trebate: Upisati važne ili značajne datume u kalendarskoj godini (praznici, godišnji odmor, rođendani i slično).
Poželjno je imenovati raspone podataka na ovom radnom listu (Dogadjaji i Praznici) i raditi sa imenovanim rasponima ćelija iako to ne morate

Nakon umetanja svih formula i postavljanja Conditional Formatting formatiranja ćelija u određenom rasponu podataka imate izrađen vlastiti kalendar u Excelu (koji može izgledati ovako kao na slici ispod. Download ovog kalendara iz ovog primjera možete izvršiti na ovom linku linku.
Download - Kalendar 2020 godine u Excelu

calendar 2020

Kalendar u Excelu za 2020 godinu (Calendar 2020 in Excel)

Drugi primjer je Kalendar 2020 u Excelu bez značajnih datuma. Dakle jednostavan kalendar koji prikazuje datume. Njega možete koristiti za ispis (print) da bi ste mogli pratiti datume za određeni mjesec. Izmjenom broja godine, mijena se kompletan kalendar. U kalendaru se ističe trenutni datum tekućeg mjeseca.

Kalendar je u potpunosti funkcionalan i otvoren za preinake, pa ako vam se da proučavati ga i po svojoj zamisli preuređivati, downloadajte ovaj kalendar na ovim linkovima. Jedna od bitnih formula je =IF(A6<>"";A6+1;IF(WEEKDAY($B4)=MOD($T$5+COLUMN()-COLUMN($B4)-1;7)+1;1;""))

- Kalendar za 2020 godinu sa promjenjivim mjesecima

automatski kalendar 2020 godina

Primjer gotovog kalendara 2020 za više kalendarskih godina sa praznicima i blagdanima

Ovaj treći primjer Kalendar s neradnim danima i blagdanima izradio je kolega a isti se nalazi na njegovoj web stranici uz još neke programe.

Croexcel KALENDAR sa mogućnošću izbora više godina unaprijed i označava važnije datume u odabranoj kalendarskoj godini (praznike). Isti možete pogledati na croexcel.com.

kalendar 2020

Pregled svih mjeseci promjenom broja godine u kalendaru za 2020 godinu

Ako želite pregledati sve mjesece u kalendarskoj godini iskoristite jednostavan kalendar na kojem je dovoljno promijeniti godinu i automatski vam se mijenjaju svi datumi u mjesecima. Kalendar je izveden pomoću Excelovih formula a evo neke od njih.

- =IF(WEEKDAY("01-01-" & $A$1;2)=1;1;"")
- =IF(B3<>"";B3+1;IF(WEEKDAY("1-1-" & $A$1;2)=2;1;""))

 

calendar in excel 2020 year

DOWNLOAD kalendara za 2020 godinu iz ovog primjera

Radni Kalendar 2020 u Excelu

Ovaj interesantan Kalendar 2020 sa pregledom svih mjeseci i datuma u toku godine na jednom radnom listu Excela može biti globalni vaš podsjetnik sa određenim zadacima tokom kalendarske godine. U njemu možete jednim pogledom obuhvatiti sve mjesece i imati pregled važnih događaja tokom određenog mjeseca. Download ovog kalendara možete skinuti na slijedećem linku

- Kalendar 2020 sa pregledom događaja po mjesecima.

Dinamički promjenivi kalendar za više kalendarskih godina

U ovom dijelu tutorijala imate mogućnost preuzeti dinamički kalendar 2020 godina za mogućnošću promjene godine i prilagođavanja. Dovoljno je promijeniti broj godine i kalendarski mjeseci,  redoslijed dana u tjednu i datumi automatski će se prilagoditi relevantnoj godini.
Također ovaj kalendar možete, prilagoditi drugim državama tako što izaberete Language Code i vrijednost za poredak dana u tjednu.
Npr.
Za Hrvatsku: 041A - 1
Za US: 409 - 0
Za Kanadu: 1009 - 0

itd...

Dinamički kalendar za više godina na više jezika u više država

Downlad ovog dinamičkog kalendara možete izvršiti na navedenom linku.