home 6-45 7-39
 Zarada + Novac = Financijski_Uspjeh

 

IZABERITE BROJEVE

Loto 7 od 39

Loto 6 od 45

 

Adsense sponzor

.

AFFILIATE PROGRAMI -
ZARADA PREKO INTERNETA

Kako zaraditi online putem tekstualnih oglasa na internetu  (kontekstualno oglašavanje - affiliate programi)

Zarada putem interneta – kontekstualni oglasi
Ako ste osoba koja dugo sjedi za računalom, surfa internetom, imate viška slobodnog vremena, telefonirate često putem mobitela, možda programirate u PHP, MySQL ili koristite razne CMS poput Joomla, Drupal, WordPress, SMF, phpBB ili vBulletin foruma i itd… uz sve to imate vlastitu web stranicu (web page). Odjednom osjetite da je cijena sjedenja pred računalom velika i skupa jer gubite dosta vremena. Tada vam dolazi ideja ili pomisao sa puno pitanja:

Adsense sponzor


- affiliate zarada
- internet zarada
- dobra zarada
- AdSense zarada
- kako zaraditi putem interneta
- zarada na internetu
- zarada ispunjavanjem anketa
- zarada klikanjem na oglase
- zarada gledanjem reklama
- zarada preko interneta
- zarada novca preko interneta
- zarada kontekstualnim oglašavanjem
- kako zaraditi od AdSense oglasa na blogu
- kako da postavim oglase na moju web page i zaradim putem interneta

Sjedite i pitate se a drugi zarađuju na internetu manje ili poveće sume novca (dolara ili eura). Probudite se iz uspavanosti i podignite cijenu svog života. Zaradite nešto novaca na internetu, nemojte podizati tzv. povoljni kredit pogotovo ako je vezan uz "švicarce" ;-)

Kontekstualni oglasi na web stranicama izražavaju se kao linkovi koji su dvostruko podcrtani a tvrtke koje ih oglašavaju su vaši Affiliate partneri. Affilate web stranice plaćaju po kliku na svaki link (PPC – pay per click)

Na linku Google Paket usluga - Gmail, Blog, Analytics, AdSense nalazi se tutorijal o paketu Google usluga sa nekim uputama i važnim URL adresama.

Neke od takvih Affilate web stranica na internetu preko kojih možete zaraditi su

X-CLAIM (kontekstualno oglašavanje)

Ova web stranica imala je nekada ovaj Affiliate program. Reklame se nalaze unutar samog teksta. Kada visitor mišem prijeđe preko dvostruko podcrtanog linka koji je zelene boje pojavi vam se mali reklamni prozor. Ako visitor klikne na njega automatski ga preusmjerava na web stranicu oglašivača a vi za taj klik dobivate određeni iznos i tako zarađujete.
X-Claim podržava hrvatsko jezično područje a za naplatu potrebno je biti pravna osoba ili preko student servisa možete se naplatiti.

INFOLINKS (context advertising)

Infolinks je slična kao i X-claim. Reklama je u stvarnosti dvostruko podcrtani link koji vodi do web page oglašivača. Naravno kao i kod drugih Affiliate programa klikanje na vlastitoj web stranici na reklamne linkove nije dozvoljeno i ako to uradite samo par puta možete biti izbačeni iz Affilate programa i partnerstva. Sto se tice plaćanja, na raspolaganju vam je Paypal kao i Prepaid Payoneer MasterCard kartice koju možete koristiti na svim bankomatima i platnim mjestima koji su predviđeni za iste. Koliko sam informiran InfoLinks podržava samo web stranice engleskog jezičnog područja i tekstova na engleskom.

ADSENSE oglasi - ETARGET oglasi

Tekstualni i slikoviti (slikovni) oglasi putem određenih formi bannera ili link-veza. Etarget je sličan kao i AdSense oglašavanje na web stranicama. A o tome ima dosta tekstova na internetu pa se ne želim ponavljati. Iz iskustva mogu reći da nije dobro stavljati kombinacije oglasa na jednoj stranici.
Npr: postaviti oglase AdSense i oglase TrvtkaX. Uzmite u obzir da je prosječna cijena klika veća na AdSense nego na TrvtkaX a i Google uredno i na vrijeme plaća. No opet, možda nioje za sve niche isto a i za affiliate kompanije. Zato imajte prividnu informaciju u glavi, da svaki klik na oglase TrvtkaX odvlači posjetitelja s web stranice za malo novaca u odnosu na AdSense (ili obrnuto).

Kako zaraditi od AdSense na blogu (blogger - blogspot.com)

 U koliko želite zarađivati od reklama drugih oglašivača, uključite se u neke od Affiliate programa. Koliko ja imam iskustva (ali i nije baš veliko), AdSense affiliate program je jedan od najboljih. Kreirajte svoj blog i ostvarite novčanu zaradu od AdSense oglašavanja.

Adsense sponzor