LOTO STSTISTIKA IZVUČENIH BROJEVA
home 6-45 7-39Zarada + Novac = Financijski_Uspjeh

LOTO statistički pregled izvlačenja, LOTO na kladionici

Nikola Tesla i energija brojeva 3, 6, 9
 

DOWNLOAD

IZABERITE SRETNE BROJEVE

Loto 7 od 39

Loto 6 od 45

Kako ispunjavati sistem kombinacije
 
LOTO statistika izvučenih brojeva u Excelu

STATISTIČKI PREGLED LOTO IZVLAČENJA
Loto na kladionici
LOTO statistika u Excelu

LOTO KOMBINACIJE, LOTO PUNI SISTEMI, LOTO SKRAĆENI SISTEMI

U koliko Vas zanima kako se može izvršiti nekakva statistika za određene događaje, u ovom slučaju je to za izvučene brojeve LOTO 6/49 (Španjolski ili Rumunjski loto na kladionicama)
Isto tako brzo se može vidjeti koliko je kojih pogodaka pogođeno ako se upiše 6 brojeva ( u odnosu na ispunjene listiće )

Statistika i Loto na kladionici

Izvršio sam statistički pregled više kola Loto 6/49 (koji možete odigrati u kladionici) kao i pregled dobitnih kombinacija na nekom listiću.
- sistemski listić sa ispunjenih 10 brojeva
- sistemski listić sa ispunjenih max 15 brojeva

U samom pregledu može se vidjeti odnos ispunjenih listića i izvučenih brojeva, tj. koliko je pogođeno određenih pogodaka u odnosu na ispunjene listiće.

LOTTERY in Excel (Loto u kladionici)
(LUTRIJA izvlačenja brojeva na sreću ili igre na sreću na kladionici)

Na slici ispod uočite kako na jednom Sheetu možete usporediti koliko pogodaka imate za određen broj brojeva uz prethodno kreirane kombinacije. Pomoću buttona + i - možete mijenjati broj kola a pored se prikazuju brojevi dotičnog kola. Na tablici 7x7 uočite raspored izvulčenih brojeva lota a lijevo plavom bojom prikazuje se broj pogodaka za dotično kolo u odnosu na kombinacije koje se nalaze na ostalim Sheets. Također uočite da su primijenjene kombinacije od 10,12,14 i 15 brojeva. Za pregled potrebno je da dozvolite pokretanje Makronaredbi (Macro). U startu na svim Sheets mora biti isti broj kola (ćelija Y2) jer klikom na button mijenjate kolo na svim Sheets odjednom.

Loto u Excelu statistika pogodaka na kladionici ili u igrama na sreću

Ako želite download (LOTO STATISTIKA U EXCELU) ovu datoteku možete skinuti OVDJE

EURO MILLIONS or EURO JACKPOT

Download completed file LOTTERY EUROMILLIONS 5/50+2

Sve moguće LOTO kombinacije određenih brojeva u LOTU

Za slijedeću radnju koristite Excel 2007 zbog količine redova. Ako želite saznati u Excelu koje su sve moguće kombinacije nekog raspona brojeva iskoristite ovaj Macro koji možete prepraviti za svoje potrebe,  npr: za Loto 7/39 tj. brojeve od 1  do 39 sve moguće kombinacije sa 4 broja. Nakon pokretanja Macro-a sa ALT+F8 sačekajte da Excel odradi, ovo vremensko trajanje zavisi koliko kombinacija brojeva ste odabrali.

Broj kombinacija nekog Lota možete izračunati pomoću formule:
 
=COMBIN(raspon_brojeva;količina_brojeva)

broj kombinacija nekog raspona ili izvlačenja Lota - Loto statistika u Excelu

Za ovaj primjer pokazat ću kako pomoću popularnog Macro koda na interentu autora: Myrna Larson možete izračunati sve moguće kombinacije za određeni broj LOTO brojeva koje možete ispuniti na običnom listići LOTO 7/39

Uzmimo da želimo igrati loto 7/39 sa izabranih 10 brojeva na običnim listićima od 7 brojeva. Naravno ovaj Macro prikazat će nam moguće kombinacije a mi umjesto prikazanih brojeva koristimo naše odabrane brojeve u parovima. Naravno ove kombinacije možete iskoristiti za bilo koji LOTO. Bitne su kombinacije brojeva. Ispod uočite brojeve kombinacija u prvom redu a naše odabrane brojeve u drugom redu. Za svaki broj u kombinaciji pišemo naš odabrani broj koji mu pripada.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
2 5 8 11 22 23 27 31 33 37

Odmah želim napomenuti da sam radio u Excelu 2007 radi količine redova koje isti podržava.
npr: Permutation za 7/10 ima 604800 redova a Combination ima 120 redova

Uočite Sheet1 (obavezno mora biti ovog naziva Sheet1) na kojem imamo određene ćelije.
- u A1 možete upisati C ili P
- u A2 upisujete broj brojeva koje želite imati po kombinaciji
- u A3:A4.... upisujete broj brojeva za koje želite kombinacije

Combination and Permutation in Excel

Za početak idemo na C - Combination. Nakon pokretanja Makronaredbe (ALT+F8) sačekajte i Excel će kreirati novi Sheet u u njemu kombinacije koje ste odabrali.

Lottery Combination in Excel

Vratite se nazad na Sheet1 i upišite slovo P - Permutation u ćeliju A1. Nakon pokretanja Makronaredbe (ALT+F8) sačekajte malo duže i Excel će kreirati novi Sheet u u njemu permutacije kombinacija koje ste odabrali.
Uočite razliku između Combination i Permutation u prvih 14 redova

Permutation in Excel

slučaju da koristite Excel 2003 tada će Macro kada dođe do kraja zadnjeg reda prijeći u novi stupac i tako dok ne završi.
Uočite kako Permutation izgleda u Excelu 2003. Ovakva datoteka "teška" je preko 25MB

Permutation in Excel 2003

DOWNLOADVBA macro koda iz ovog tutorijala na linku.

U daljnjem primjeru pogledajte statističko izvlačenje pojedinog broja hrvatski LOTO 7/39. Uočite da se neki brojevi nisu izvlačili po desetak kola zaredom. Statistički je obuhvaćeno preko 1000 kola izvlačenja.

Loto u kladionici - Loto na kladionici

Download datoteke izvršite na linku Grafički prikaz statistike loto kombinacija. Izmjenom broja u ćeliji F1 mijenja se kronološki pregled izvlačenja dotičnog broja po kolima na grafikonu.


Vizualni pregled statistike Loto izvučenih brojeva

Ako želite vizualni pregled izvučenih brojeva lota a uz to želite vidjeti razmake izvlačenja LOTO brojeva između pojedinog kola tada pogledajte ovaj primjer statistike za LOTO izvučene brojeve

Na prvom Sheetu imamo izvučene brojeve neke igre na sreću LOTO npr: 5/41

Na drugom Sheetu imamo vizualni pregled izvlačenja pojedinog loto broja za dotično kolo. U prvom redu u svakom stupcu imamo popis LOTO brojeva koji sudjeluju u izvlačenju; B1, C1, D1 ...

Pregled izvučenih LOTO brojeva

U ćeliju B2 postavite slijedeću formulu

=IF(COUNTIF('izvuceni-brojevi 5-41'!$B2:$F2;B$1)=1;B$1;"") i kopirajte je u desno do kraja zadnjeg stupca pa potom kopirajte formulu prema dolje do zadnjeg kola