Snimanje datoteka sa ROXIO EASY MEDIA CREATOR

TUTORIALI, tips and tricks koji su vezani uz Autocad, NERO, Photoshop, Javascript, VBA ...
Locked
User avatar
IvanC
Administrator
Posts: 593
Joined: Tue Sep 20, 2005 9:54 am
Contact:

Snimanje datoteka sa ROXIO EASY MEDIA CREATOR

Post by IvanC » Sat Feb 25, 2006 11:16 am

Snimanje datoteka sa ROXIO EASY MEDIA CREATOR

Za totalne početnike ;-)

Ovdje ću opisati kako se mogu snimiti podaci ( datoteke ) sa Vašeg računala na CD medij programom Roxio Easy Media Creator. Prvo moramo znati gdje nam se podaci nalaze, na kojoj particiji, i u kojoj mapi . U našem slučaju se nalaze na "particiji D:\ , u mapi "TEKST".

Pretpostavljam da ovaj program imate instaliran na računalu. Ako nemate instalacija je vrlo jednostavna.

KORAK 1

Dakle idemo po nekom redoslijedu. Umetnite prazan CD medij u CD-rom jedinicu na kućištu računala. Pokrenite program Roxio Easy Media Creator.
Image


KORAK 2

Sada Vam se otvorio novi prozor i vidite sučelje programa. Kao što vidite u prozoru na izborniku ima više naredbenih funkcija ja i vrsta snimanja ( prženja ). Nas zanima snimanje nekih mapa ili datoteka na CD medij, pa shodno tome ćemo izabrati naredbenu funkciju Copy files to disc. Kliknite lijevom tipkom miša na ovu naredbenu funkciju izbornika ( na slici je podvučena )
Image


KORAK 3

Sada Vam se otvorio novi prozor (kao ovaj na slici ispod ) i tu uočite dijelove prozora.
Na lijevoj strani prozora uočite "izbornik - Tasks" koji nas trenutno ne zanima. Desno od izbornika uočite drugi prozor koji je recimo podijeljen na dva dijela. Gornji i Donji dio.
U gornjem dijelu tog prozora uočavamo ( select source, koji opet ima dva prozora: lijevi i desni ) u neku ruku podjelu našeg računala sa vidljivim dijelovima ( tj. mapama ). Uočite da smo pozicionirani na "Radnu površinu" "1". Tu ćemo pronaći, particiju, mapu ili datoteku koju želimo snimiti na naš umetnuti CD medij.. Mi ćemo selektirati "2" "particiju D:\ a vidimo da se link na tu particiju podvuče linijom kada dovedemo pokazivač miša na naziv particije."
Image


KORAK 4

Sada kada smo pronašli našu particiju ( moramo znati gdje nam se podaci nalaze, na kojoj particiju, u kojoj mapi ). U našem slučaju se nalaze na "particiji D:\ , u mapi "TEKST". S obzirom da to znamo, obilježit ćemo particiju D:\ koja na slici djeluje zatamnjena ( što znači sa sam je selektirao )
Image

Uočite da nam se u gornjem dijelu prozora u području "select source" promijenio naziv selektiranog izvora. Sada piše "Lokalni disk (D:) umjesto "Radna površina" jer smo isti selektirali. U desnom dijelu istog prozora prikazane su sve mape ( folderi ) koje se nalaze na disku D:\ ( E-pošta, MSO Cache itd… ).
Mi ćemo trebati našu mapu "Tekst"

KORAK 5

Da bi vidjeli što se nalazi u mapi "Tekst" potrebno ju je selektirati u lijevom prozoru, tako što ćemo kliknuti na znak + ( plus ) pored naziva "Lokalni disk D:". Tada ćemo dobiti prikaz kao na slici dole. I u tom prozoru kada se "proširi" disk D: selektirajmo mapu "Tekst"
Image


U koliko želimo snimiti samo dio datoteka ili mapa koje se nalaze u mapi (1) "Tekst" onda selektiramo ( obilježimo ) dotičnu datoteku (2) ili mapu tako što pritisnemo lijevu tipku miša na istu, ZADRŽIMO JE pa povučemo u donji dio prozora i tu otpustimo tipku miša. Kada sve datoteke i mape koje želimo snimiti na CD medij prebacimo u donji prozor, kliknemo na gumb (3) "BURN". U slučaju da želimo snimiti cijelu mapu "Tekst" na CD medij onda je cijelu prevučemo u donji prozor. To smo mogli napraviti još u koraku3 kada smo selektirali "Lokalni disk D:"

KORAK 6

Kada smo kliknuli na gumb "BURN" otvorit će nam se prozor na kojem opet trebamo kliknuti na BURN.
Image


KORAK 7

Kada smo kliknuli na gumb "BURN" otvorit će nam se prozor na kojem vidimo napredovanje snimanja izabranih mapa i datoteka na CD medij.
Image


Ako ste pratili sve ove upute na kraju će Vas program informirati o uspješnom snimanju podataka. Zatvorite ROXIO i arhivirajte CD medij.

NAPOMENA:
Kada se odvija proces snimanja nemojte raditi ništa na računalu jer može doći do problema sa snimanjem CD medija. !?

Windows XP Tips&Tricks IC Forum

Locked