Problem u msconfig => dumprep 0 –k ili dumprep 0 –u

TUTORIALI, primjeri poboljšanja Windowsa, tips and tricks i savjeti u Windows XP operativnom sistemu, rješavanje problema u Windowsima.
Locked
User avatar
IvanC
Administrator
Posts: 593
Joined: Tue Sep 20, 2005 9:54 am
Contact:

Problem u msconfig => dumprep 0 –k ili dumprep 0 –u

Post by IvanC » Sun Mar 07, 2010 10:35 am

Problem u msconfig => dumprep 0 –k ili dumprep 0 –u
Procesor Vam je zauzet 100%, niste sigurni zbog čega. U Task Baru ste uočili pokrenut process "dumprep 0 -k" I niste sigurni što radi taj process.
Dumprep.exe je alat u Windows XP koji prijavljuje pogreške pri radu programa i izvještava Misrosoft o istom. Dumprep učestale pogreške zapisuje u TXT datoteku. Na nekim web stranicama sam pročitao da neki virusi mogu simulirati ovaj naziv datoteke "dumprep.exe", pa je stoga poželjno ukloniti ga iz startupa.
Ako slučajno imate ovakav problem kao na slici ispod vezan uz dumprep 0 –k slobodno deaktivirajte ovaj process. ( %systemroot%\system32\dumprep 0 –k )

Image

Prvi način uklanjanja "dumprep 0 –k" procesa

1. Pokrenite Task Bar ( pritisnite CTRL+ALT+DEL). Na kartici procesi zaustavite program ( ako se nalazi na njoj )
2. Pokrenite Start => Pokreni (Run) i upišite msconfig
3. Na kartici "Startup" deaktivirajte process (vidi sliku slici iznad)
4. Kliknite DTM na desktopu na ikonu Moje računalo (My Computer) i potom na opciju Svojstva (Properties)

Image

5. Kliknite na karticu Dodatno (Advanced) a potom u zoni Pokretanje i oporavak (Startup and Recovery) kliknite na gumb Postavke (Settings)

Image

6. Na prozoru za Pokretanje i oporavak (Startup and Recovery) sa padajućeg izbornika izaberite Nema (None). Potvrdite izmjene na gumb U redu (OK)

Image

7. Slijedeći korak je klik na gumb Izvještavanje o pogreškama (Error reporting) na kojem aktivirajte radio button Onemogući izvještavanje o pogreškama (Disable error reporting), ali ostavite uključeno Upozori me u slučaju…(But notify me when critical…)

Image

8. Restartajte računalo


Drugi način uklanjanja "dumprep 0 –k" procesa

Ako i nakon prvog načina nakon restarta računala niste uspjeli ukloniti " dumprep 0 -k " iz startupa u msconfigu primjenite slijedeću metodu uklanjanja pomoću HiJackThis.exe ili HiJackThis.msi programa kojega možete downladati sa interneta.
Ovim programom jednostavno preskenirajte računalo i selektirajte " %systemroot%\system32\dumprep.exe " i uklonite ga "Fix checked". Restartajte računalo


Treći način uklanjanja "dumprep 0 –k" procesa

Ako imate znanja za rad u Registry Editoru tada kroz njega možete ukloniti Dumprep.exe iz startup-a

1. Klik na Start => Pokreni (Run) i upišite regedit + Enter
2. Odmah spremite kopiju Registry-ja za svaki slučaj File => Export => All
Pronađite ovaj ključ HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run . Selektirajte Dumprep i obrišite ga
3. Restartajte računalo

Ako ste već imali problema sa sistemom i događale su se neke greške, također pogledajte u C:\Windows folderu i potražite datoteku memory.dmp preimenujte je u memory.dm_
Nakon toga restartajte računalo. Nadajte se da je sada sve OK.

Ako svi navedeni koraci nisu uspješno uklonili "dumprep 0 –k" iz startupa u msconfigu tada imate virus i rješavajte ga se

btw: Posjetite link: The Windows XP-based computer may run slowly and you may receive Dumprep.exe error messages
Administrator foruma
IvanC

Locked