REMOTE DESKTOP CONNECTION - TeamViewer

TUTORIALI, primjeri poboljšanja Windowsa, tips and tricks i savjeti u Windows XP operativnom sistemu, rješavanje problema u Windowsima.
Locked
User avatar
IvanC
Administrator
Posts: 593
Joined: Tue Sep 20, 2005 9:54 am
Contact:

REMOTE DESKTOP CONNECTION - TeamViewer

Post by IvanC » Sun Nov 01, 2009 10:07 am

REMOTE DESKTOP connection - TeamViewer

Vjerojatno ste se ponekada zapitali kako pristupiti računalu prijatelja da mu nešto podesite na računalu ali preko Internet mreže ( ili pak u LAN mreži ).

Možda niste ni znali ali u samim Windowsima XP ( Server 2003, 2008 itd ) postoji opcija podešavanja za Remote Desktop Connection ( pristup i administracija sa udaljenog mjesta ).

Ako želite ovu radnju isprobati na ovom linku imate dobar tutorial step-by-step Remote Desktop Connection

Iako je gore navedeni tutorial izvrstan, ja više preferiram TEAMVIEWER Free programčić koji je jednostavan za korištenje i nema puno podešavanja.

TeamViewer ver. 6 na Hrvatskom jeziku možete downloadati sa ovog linka TeamViewer 6 HR- Download
Prilikom prvog pokretanja izaberite opciju RUN tako da se TeamViewer samo pokrene (bez instalacije ako ne želite istu). Kada se pojavi prozor TeamViewera tada pronađite Advance opcije i promijenite jezik iz EN u HR

Image

Image

TUTORIAL - step-by-step za početnike

Dobar VIDEO Google tutorial možete pogledati OVDJE-TeamViewer Tutorial

Sve što je potrebno je to da Vi i korisnik sa druge strane pokrenete ovaj program ( nije potrebna instalacija ali možete ako želite ) i upisom lozinki koju putem telefona kažete drugom korisniku ili e-mailom u dogovoreno vrijeme, ili pak preko Skypa ) imate jednostavan pristup njegovom računalu.

Kada pokrenete programčić na svom računalu potrebno je upisati njegov ID u polje za kreiranje sesije, 9 brojeva (Create Session ) a potom njegov password 4 broja u slijedećem dijalog prozoru.
Administrator foruma
IvanC

Locked