Kako instalirati Total Commander 7

TUTORIALI, tips and tricks isključivo vezano uz instalaciju nekog software ili hardware.
Locked
User avatar
IvanC
Administrator
Posts: 594
Joined: Tue Sep 20, 2005 9:54 am
Contact:

Kako instalirati Total Commander 7

Post by IvanC » Wed Aug 06, 2008 3:44 pm

Kako instalirati Total Commander 7

Ako ste ikada čuli za Windows Commander ili Total Commander, program koji služi za manipulaciju datotekama i folderima ( a i više od toga ) i poželjeli ga imati na svom računalu, a niste znali kako ga instalirati, evo primjera.

NAPOMENA: Total Commander je SHAREWARE program što znači da ga možete isprobati a ako želite dalje nastaviti koristiti potrebno je zakupiti licencu tj. registrirati ga.

1. Skinite ( download-ajte ) programsku datoteku tcmd?.exe sa linka http://www.ghisler.com/index.htm

2. Spremite datoteku negdje na HDD ( npr na C:\download ) pogledajte sliku ispod.

Image

3. Kliknite dvoklik LTM na dotičnu datoteku. Pokreće Vam se Instalacija u kojoj Vasprogram upozorava o sigurnosti i zahtjeva da potvrdite nastavak instalacije tj. pokretanje instalacije. Kliknite gumb Run
Image

4. U nastavku pojavljuje Vam se prozor na kojem trebate izabrati jezik instalacije. Kliknite na gumb Next.

Image

5. U nastavku instalacije se pojavljuje prozor u kojem Vas program pita "želite li instalirati ostala jezična dostupna područja". Ja obično selektiram opciju NO jer nemam potrebe za ostalim jezicima. Kliknite na gumb Next

Image

6. U nastavku instalacije pojavljuje Vam se prozor u kojem trebate odrediti path stazu ( putanju ) gdje će se program instalirati. Ako ne želite predloženo kliknite na gumb sa tri točkice i izaberite mjesto gdje će se instalirati. Kliknite na gumb Next.

Image

7. U nastavku instalacije pojavljuje se prozor u kojem Vas program pita želite li promijeniti lokaciju instaliranja INI datoteka. To su datoteke u kojima će TCMD ( Total Commander ) zapisivati određene postavke konfiguracije programa, kao i FTP postavke. Po defaultu te datoteke se instaliraju u C:\Windows. Ako želite promijenite mjesto instaliranja ( lokaciju ). Kliknite gumb Next.

Image

8. U nastavku instalacije program Vas pita , Žečite li kreirati Start Izbornik za TCMD. To znači da će Vam se Mapa sa sadržajem TCM datoteka pojavljivati u izborniku START => Svi programi ( All Programs ). Odaberite opciju a potom kliknite na gumb Next.

Image

9. U nastavku instalacije pojavljuje Vam se prozor na kojem vas program pita, Želite li kreirati IKONU na Radnoj površini ( Desktopu ) radi bržeg pokretanja samog programa. Odaberite opciju a potom kliknite na gumb Next.

Image

10. U nastavku instalacije pojavljuje Vam se prozor sa napretkom same instalacije. Sačekajte da on završi. Ako želite prekinuti instalaciju kliknite na gumb Cancel.

Image

11. Nakon uspješno završene instalacije pojavljuje Vam se prozor o završetku. Kliknite na gumb U Redu

Image

12. Sada imate kreiranu mapu ( Folder ) u Start Izborniku sa pripadajućim datotekama. Kliknite dvoklik na prvu Ikonu ( koja je shortcut ) i pokreće sam program.

Image

13. Pojavljuje Vam se sam program ali sa potvrdom u kojoj trebate kliknuti na broj koji se vidi na prozoru. "Please press button Nr. 1 to start the program". Dakle kliknite4 na gumb sa brojem 1.
U naslovnoj traci samog programa vidite da je program NEREGISTRIRAN. Nakon određenog vremena korištenja ako Vam se dopada rad u njemu, registrirajte ga. Za više informacija o registraciji kliknite na gumb Registration Info.

Image

14. Rad u samom programu je jednostavan ( slično Windows Exploreru, samo sa dva prozora, ali i sa puno više mogućnosti )
Ulazite u mape tako što je selektirate i pritisnete Enter ili dvoklik na naziv mape. Itd itd itd…..
Administrator foruma
IvanC

Locked