Uklonite nepotrebne efekte i ubrzajte Windows XP

TUTORIALI, primjeri poboljšanja Windowsa, tips and tricks i savjeti u Windows XP operativnom sistemu, rješavanje problema u Windowsima.
Locked
User avatar
IvanC
Administrator
Posts: 593
Joined: Tue Sep 20, 2005 9:54 am
Contact:

Uklonite nepotrebne efekte i ubrzajte Windows XP

Post by IvanC » Sun Oct 30, 2005 12:29 pm

Uklonite nepotrebne efekte u Windows XP

Windows XP dolaze s hrpom efekata čija je jedina svrha Windowse učiniti što šarenijima i "zabavnijima". Pri tome znaju poprilično usporiti slabija računala, pogotovo ona sa malo RAM-a. Osim toga, ne smatraju svi da su im potrebni izbornici koji se pretapaju ili da im treba animacija prozora kod maksimiziranja, a nekome i smetaju. Ako se nešto od gornjeg odnosi na vas, ništa jednostavnije nego efekte ukloniti.

Neke možete naći tako da kliknete desnom tipkom miša ( DTM ) na prazni prostor na desktopu i odaberete Properties i onda Efects. Druge možete isključiti tako da desnom tipkom miša kliknete na My Computer, odaberete Properties, pa Performance Options i Visual Effects, pa onda uklonite oznake pokraj opcija koje vam ne trebaju. Ako i isključite neku opciju koja vam se sviđa vrlo lako je možete vratiti, bez ikakvih posljedica


Poboljšajte performanse preko ikone "Moje računalo"

Poboljšajte brzinu isključenjem "kiča" u Windowsima. U koliko želite imati izgled Vašeg Operativnog sistema kao u npr: Win98SE ili jednostavno da nemate razne efekte i animacije koje usporavaju računalo a ponekada i iritiraju, učinite slijedeće.

Idemo redom:

1. Desni klik mišem ( DTM - desna tipka miša ) na "Moje računalo" na desktopu ( radnoj površini ) pa potom kliknite na naredbu "Svojstva" ( LTM - Lijeva tipka miša )
Image

2. Kliknite na karticu "Dodatno"
Image

3. Pogledajte pod "Performansa" i kliknite na gumb "Postavke"


4. U prozoru "Odrednice performansi" na kartici "Vizualni efekti" isključite sve ili neke opcije: Ja sam osobno postavio ( čekirao ) kućicu "Prilagodi za najbolje performanse"
Image

Sada će vaš Windows XP raditi malo brže ali neće imati sav onaj "kičeraj i šminku kao prije".

Windows XP Tips&Tricks IC Forum

Locked