logotip web stranice ic.ims.hr
Home - počtna stranica  FORUM ACCESS 2003 EXCEL 2003 WORD 2003  
1 Pokretanje i zatvaranje Microsoft Excel-a 2013
2 Izgled prozora Microsoft Excela 2013
3 Alatne trake u MS Excelu 2013
4 Podešavanje Excela
5 Otvaranje nove radne knjige i radnog lista
6 Spremanje i zatvaranje Workbook u Excelu
7 Pregled radnog lista prije ispisa u Excelu 2013
8 Određivanje margina Radnog lista
9 Kreiranje Zaglavlja i Podnožja Radnog lista
10 Ispis radnog lista ili tablice ili područja u Excelu 2013
11 Kreiranje mapa u Excelu
12 Kretanje radnom tablicom u Excelu 2013
13 Označavanje ili selektiranje u Excelu
14 Operatori u Excelu
15 Kreiranje formule u Excelu
16 Uvjetno oblikovanje u Excelu 2013
17 Kako izraditi padajuću listu u Excelu - Data Validation
18 Imenovanje ćelija ili raspona podataka u excelu 2013
19 Poravnanje teksta
20 Promjena podataka i brisanje sadržaja ćelije u Excelu 2013
21 Spajanje i dijeljenje ćelija u Excelu 2013
22 Automatska ispuna - brzi unos podataka
23 Popunjavanje ćelija specijalnim znakovima i simbolima
24 Crtanje u Excelu 2013
25 Dodavanje komentara na ćelije u Excelu 2013
26 Naredbe poništi i ponovi u excelu 2013
27 Premještanje, izrezivanje i kopiranje sadržaja ćelije u Excelu 2013
28 Umetanje i brisanje Ćelija, Stupaca i Redova
29 Promjena veličine Ćelija, Stupaca i Redova u Excelu 2013
30 Umetanje slika u Excelu
31 Radnje vezane uz Radni List u Excelu 2013
32 Apsolutna i relativna adresa ćelija u Excelu
33 Izrada Grafikona u Excelu 2013
34 Oblikovanje radnih tablica u Excelu 2013
35 Sortiranje podataka u Excelu 2013
36 Filtriranje podataka u Excelu 2013
37 Kreiranje Pivot Table
38 Zamrzavanje dijela prozora radnog lista u Excelu 2013
39 Oblikovanje Datuma u Excelu 2013
40 Zaključavanje ćelija i radnog lista u Excelu 2013
41 Zaštita radne knjige u Excelu 2013
42 Greške u Excelu 2013
43 Popis svih funkcija u Excelu 2013
44 Tipkovni prečaci u Excelu (hot key, shortcut)
45 Ograničenja u Excelu 2013
46 Makronaredbe u Excelu
47 Razni primjeri u Excelu
   
1 Excel 2003 primjeri
1 Excel 2007 primjeri
1 VBA U EXCELU
   
 

MICROSOFT EXCEL 2013 tutoriali - Predložak životopisa u Excelu, Kao kreirati životopis u Excelu, Primjeri životopisa za predaju uz zamolbu za natječaj na radno mjesto ili posao, Izrada životopisa u Excel programu, Template CV in Excel, Example Curriculum Vitae in Excel

Životopis
CV u Excelu
Obrazac za životopis u Excelu
sponzorKako kreirati životopis ili Curriculum Vitae u Excelu i poslati zamolbu na natječaj za posao

Ako čitate ovaj tutorijal pretpostavljam da imate potrebu znati ili naučiti kako napraviti primjer životopisa za posao u Excelu. Životopis se uglavnom piše u Wordu i sličnim programima za obradu teksta. No mislim da to nije pravilo jer smatram da životopis možemo napraviti u bilo kom "specifičnom" programu koji će zadovoljiti naše potrebe. Ideja za ovaj tutorijal potekla je od pogleda na europass.

Što je životopis?

Laički možemo reći da je životopis auto-biografija osobe koja ga piše. Ako ga predajemo uz zamolbu za posao životopis treba sadržavati osnovne podatke vezane uz određeno radno mjesto, posao, studij, itd. ili ako se prijavljujemo na određeni natječaj za koji pišemo zamolbu i konkuriramo za specifično radno mjesto. Naravno, zavisno o vrsti natječaja ili radnog mjesta, u samom životopisu potrebno je napisati određene elemente životopisa koji će povećati naše šanse za ulaskom u uži izbor među više kandidata tj. konkurenata. Osobno ja bi podijelio životopis na dvije vrste

 • Općeniti životopis (ovakav životopis šaljemo bez otvorenog natječaja za neko radno mjesto ili posao na određene adrese bilo e-mailom ili poštanskom pošiljkom. Danas nije neuobičajeno da određene tvrtke imaju na svojim web stranicama mogućnost prijave u bazu ljudskih resursa u koju možete posalti svoj životopis. U njemu se navodi što više elemenata tj. informacija o nama da bi poslodavac eventualno uzeo u obzir na razmatranje nas kao potencijalnog kandidata za posao.)
 • Ciljani životopis (ovakav životopis šaljemo ciljano na već poznatu adresu tvrtke, kompanije, poduzeća, ustanove i slično i objavljeni natječaj za određeno radno mjesto ili neku drugu opciju poput natječaja za stipendiju i slično) i ovakav životopis sadrži manje elemenata nego općeniti životopis jer ciljano pišemo potrebne elemente za određeno radno mjesto ili posao.

Što svaki životopis treba sadržavati i savjeti za pisanje životopisa

U svakom životopisu (možda ne baš svakom ali to zavisi o vašim potrebama) treba napisati slijedeće:

 • Osobni podaci
  U današnje vrijeme informatičke civilizacije, svaki životopis trebao bi sadržavati osobne podatke ( ime i prezime, adresa, broj fiksnog telefona, broj mobitela, e-mail adresu za kontakt, kao i ostale osobne podatke koje smatrate potrebnim navesti da bi imali prednost između svih prijavljenih kandidata za radno mjesto ili posao. O kvaliteti vašeg životopisa eventualni budući poslodavac imati će prividnu sliku o vama. Obavezno obratite pažnju na gramatičke greške u životopisu (jer sitnice život znače). Naravno, ako smatrate da će vam vaša osobna fotografija donijeti pozitivne bodove u konkurenciji za natječaj, poželjno ju je uključiti u životopis.
 • Radno iskustvo
  Ako posjedujete određena radna iskustva tokom svog života obavezno kronološkim redoslijedom od zadnjeg prema starijima isto napišite. Obavezno navedite sve poslove koje ste obavljali kao i naziv radnog mjesta, također upišite točne podatke bivšeg poslodavca kao i period od kada do kada. Ako ste volontirali i radili honorarno a da to možete argumentirati obavezno navedite i ove elemente u životopisu.
 • Obrazovanje
  U životopis bi trebali uključiti sva obrazovanja koja ste stekli tokom cijelo-životnog educiranja, Poželjno ja da sve edukacije navodite kronološkim redom od najnovijeg prema starijim. Također pazite na greške prilikom pisanja naziva edukacijskih institucija i adresa. Također, ako ste završili nekakav drugi oblik edukacije (tečajevi, seminari, dodatno obrazovanje itd.) i mislite da bi vam pomoglo u predstavljanju obavezno iste napišite.
 • Dodatna znanja i vještine
  Ako posjedujete neka dodatna znanja ili vještine a za njih možete ili ne možete argumentima potvrditi, navedite ih ali morate čvrsto stajati iza toga što ste napisali. Naravno da su reference i portfolio važne i daju prednost.
 • Informatička pismenost
  Ako se razumijete u računala i informatičku tehnologiju obavezno to navedite, ali pažljivo i detaljno naglasite u što se konkretno razumijete i koliko. Također navedite imena programa u kojima se dobro snalazite te ocijenite poznavanje istih ocjenom od 1-5. U principu navedite sve što smatrate vještinom i dodatnim znanjem ali budite pažljivi i realni jer to eventualni budući poslodavac može vrlo brzo testirati i provjeriti ako vas primi.
 • Primljene nagrade i priznanja
  Ako ste primili neke od nagrada tokom svog školovanja ili radnog vijeka i ako ih možete argumentirati detaljno ih navedite kao i ustanove, institucije, ili druge od kojih ste ih primili.
 • Strani jezici
  Ako govorite strane jezike, navedite koje sve jezike govorite a poželjno je da sami sebe ocijenite ocjenom od 1-5. Naravno ovo bi bilo dobro podijeliti u grupe (govor, razumijevanje, pisanje, korespodencija)
 • Interesi i aktivnosti
  Ako se dodatno u svoje slobodno vrijeme bavite nečim što vam je hobi i interesira vas u životua iste bi mogle doprinijeti na budućem radnom mjestu ili poslu navedite ih.
 • Preporuke bivših poslodavaca
  Ako posjedujete potvrde ili slične dokumente koji su preporuka vašeg bivšeg poslodavca ili nadređene osobe tokom radnog i edukacijskog perioda navedite točne podatke poslodavca ili osobe koja vas preporučuje. U koliko postoji mogućnost navedite i kontakt podatke da ih budući poslodavac može iskoristiti ako ima potrebu provjeriti navedeno i slično.

Sve iznad navedeno bi u globalu trebao sadržavati životopis ali nije obavezno, sve zavisi o zamolbi uz koju šaljete životopis. Ako i navodite neke od gore navedenih budite realni i trudite se biti kratki, jasni i precizni

Kako izraditi životopis u Excelu - EU format obrazac životopisa?

U ovom tutorijalu pogledajte dva načina izrade životopisa u Excelu.

Prvi način izrade životopisa u Excelu pomoću tablica je na dvije slike ispod. Ovaj primjer životopisa u Excelu možete snimiti na svoje računalo i koristiti ga za svoje potrebe prilikom prijave na natječaj za posao, studiranje i slično. Na slici možete uočiti koje sve elemente sadrži životopis. Vi možete brisati ili dodavati određene redove, polja, sličice, tekstove i slično. Za ovaj prvi primjer u radnoj knjizi koju skinete na računalo imate tri primjerka radnih listova. Naravno, svi okviri ćelija, tablica i slično mogu se ukloniti prema vašoj želji i znanju.

CV u Excelu

Prva stranica primjera životopisa u Excelu nalazi se na slici ispod.

Primjer životopisa

Druga stranica primjera životopisa u Excelu nalazi se na slici ispod.

Dijelovi i obavezne stavke u životopisu

Datoteka iz primjera na slici iznad nalazi se u ZIP datoteci koju možete download-ati pri kraju ovog tutorijala. Datoteku raspakirajte ili dekompresirajte na svoje računalo i pokrenite u Excelu.

Primjer životopisa

Ovaj drugi primjer životopisa u Excel programu razlikuje se od prvog po vizualnom izgledu. Naravno i ovaj životopis treba sadržavati osnovne elemente koje sam opisao u tekstu na početku tutorijala. Također i ovaj primjer je uključen u download datoteku.

Primjer i predložak kreiranog životopisa

I na kraju mogu reći da ovi primjeri kreiranih životopisa EU format samo su osnova a na vama je da ih prilagodite svojim potrebama. Sve što sam ja kreirao u datoteci "Životopis u Excelu" ili "Curriculum Vitae in Excel" ili "CV u Excelu " vi možete brisati, dodavati, oblikovati tako da životopis prilagodite sebi.

Izrada ŽIVOTOPISA u Excelu

sponzor


Download ZIP datoteke iz primjera ovog tutorijala. ŽIVOTOPIS.zip
Ako baš želite kreirati Životopis u Wordu tada posjetite dotični link na kojem imate mogućnost download predloška.
     

sponzorCOPYRIGHT © - 2005 - 2020 IvanC - Sva prava pridržana - Ova web domena/web stranica koristi cookies.
Prema međunarodnom zakonu o autorskom djelu zabranjeno je kopiranje, reproduciranje, prosljeđivanje i publiciranje cijelog sadržaja ili bilo kojeg njegova dijela